VIDEO ⟩ Indoneesia uueks pealinnaks saab Ida-Kalimantanile rajatav Nusantara

Inna-Katrin Hein
Copy
Indoneesia president Joko Widodo külastas detsembris 2019 Ida-Kalimantani alasid, kuhu rajatakse uus pealinn, mis hakkab kandma nime Nusantara
Indoneesia president Joko Widodo külastas detsembris 2019 Ida-Kalimantani alasid, kuhu rajatakse uus pealinn, mis hakkab kandma nime Nusantara Foto: HANDOUT/Scanpix

Indoneesia valitsus otsustas, et riigi uueks pealinnaks saab Ida-Kalimantanile rajatav Nusantara (tõlkes «arhipelaag»). Senine pealinn on Jaava saarel asuv Jakarta, kus on palju keskkonnaprobleeme ja suur maavärinate oht.

Indoneesia president Joko Widodo teatas pealinna viimisest uude kohta juba aastal 2019, et anda Jakartale probleemidega toimetulemiseks võimalus ja jagada riigi varasid paremini. Koroonapandeemia tõttu lükati uue pealinna rajamist edasi, kuid 2024. aastaks peaks pealinn Kalimantanil olema, kirjutab theguardian.com.

Indoneesia valitsuse teatel on kümne miljoni elanikuga Jakarta ülerahvastatud, seal on sageli sudu ja regulaarselt üleujutused ning see on maailmas üks kiiremini vajuvaid linnu. Põhja-Jakarta mõned paigad vajuvad kuni 25 sentimeetrit aastas, kaasa arvatud tulvavee kaitseks ehitatud meremüür. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles