Mida sümboliseerivad punased viisnurgad Võru kesklinnas? (3)

Elu24
Copy
Võru kesklinnas olev jõulukaunistus, mis meenutab kommunistlikku viisnurka.
Võru kesklinnas olev jõulukaunistus, mis meenutab kommunistlikku viisnurka. Foto: Erakogu

Elu24 poole pöördus lugeja, kes imestab Võru kesklinnas olevate punaste viisnurkade üle. Küsisime selgitust Võru linnavalitsuselt. 

Elu24 lugeja kirjutab: «Võrus on võimu võtnud kommunistid! Kuidas saab olla iseseisvuse taastamise ühes hällis selline kujundus?» Lugeja tunneb muret, kuna punased tähed meenutavad kommunismi sümboleid ja toovad meelde valusaid mälestusi. 

Võru linnavalitsuse haljastuse ja linnakujunduse spetsialist Anne Vahtla selgitab, et punase tähe näol on tegemist klassikalise jõulukaunistusega, mida kasutatakse nii Euroopas kui ka Ameerikas.  

«Linna sissesõidul Räpina maantee ringristmikul on jõuludekoratsioonina kasutatud traditsioonilist punast jõulutähte. Jõulutähed on toredad kujunduselemendid ning viisnurkne jõulutäht on valikus olevatest kõige lihtsam ja klassikalisem ning punane on jõuluvärv,» ütleb Vahtla. 

«Punane jõulutäht on üks armastatumaid dekoratsioone ning neid kasutatakse maailma eri paikades Euroopast Ameerikani. Näiteks on ka Rovaniemi jõulupuu tipus traditsiooniline punane jõulutäht,» avaldab linnakujunduse spetsialist.

Täht hommikupimeduses.
Täht hommikupimeduses. Foto: Erakogu

Selle nädalaga lõpeb jõuluperiood ning kaunistusi hakatakse maha võtma. 

«Vanausuliste kultuuriruumi kolmekuningaga saavad jõulud sel nädalal ka Võrus läbi ja linna jõuludekoratsioone hakatakse maha võtma,» nendib Vahtla. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles