Suri Kalamaja elanike südame võitnud koer Žorik

Elu24
Copy
Žorik.
Žorik. Foto: Heiki Valner

Esmaspäeval, 17. jaanuaril, suri Kalamaja elanike ja paljude eestlaste südame võitnud metsik koer Žorik. Viimastel aastatel koera eest hoolitsenud Viktoria avaldas Elu24-le, et lõpuks ei olnud Žorikul enam jõudu epilepsia vastu võidelda.

15-aastaseks elanud Žorik kogus oma eluajal tuntust Kalamaja boheemlaslikku vaba vaimu sümboliseeriva loomana, kellel ei olnud kindlat kodu ega omanikku. Ta elas aastaid tänavatel ning ainult vähesed teadsid, kus ta öösiti magas ja ringi liikus, vahendab lemmik.postimees.ee.

Kui Žoriku omanik aastaid tagasi suri, kohanes loom tänavaeluga erakordselt hästi. Koer ei rünnanud kunagi kedagi ning seetõttu nõustusid ühel hetkel ka Tallinna kodutuid loomi haldava Varjupaikade MTÜ töötajad, et vanas eas hulkurkoera kiusata ei tohiks ning inimeste käsu ja keelu all ta õnnelik ei oleks.

2020. aasta juulis avaldas Tallinna loomade varjupaiga MTÜ juhataja Relika Lind, et Žorik sai endale ametlikult uue omaniku, kes tema eest elu lõpuni hoolitseb.

Koera surmast ühismeedia vahendusel teada andnud Viktoria kinnitas Elu24-le, et Žorik elas tema juures. «Hoolitsesime koos Irinaga,» täpsustas Viktoria, kes pidas silmas Žoriku eest viimase hulkuripõlve ajal hoolitsenud Irina Mintšenkovat.

Viktoria avaldas oma Facebooki lehel jaanuari alguses, et koera tervis pole kiita. «Keegi ei muutu aastatega nooremaks ja valud, mida ta on nädala jooksul talunud, võtavad palju energiat ning aega,» kirjutas ta ja lisas, et 2021. aasta lõpp ei olnud Žoriku jaoks kerge. Koeral olid epilepsiahood ja ta sattus ka loomakliinikusse. 

Lõpuks sai aga Žorikul jõud otsa. «Ei olnud enam jõudu epilepsia vastu võidelda,» tõdes Viktoria kurvalt.

Koera surmast kirjutas oma Facebooki seinal ka loomakaitsja Heiki Valner. «Kurb uudis. Kalamaja Žorik suri. Venitasime palju venitasine, aga meie ühise pingutusena sai see koer üksjagu eluaastaid juurde. Loomapäästegrupi ja tema eest hoolitsenud Viktoria pere soov on, et tuhk läheks sinnasamma monumendi kõrvale,» avaldas Valner.

Valner täpsustas, et kõik vahendid selleks on olemas ja lisas murelikult: «Antud juhul jääb Facebookis toimuv annetuste kogumine arusaamatuks.»

5. oktoobril 2020 avas Loomapäästegrupp Tallinnas Arsenali keskuse ees Žoriku ausamba, mis on pühendatud kõigile kodututele koertele. Žorikule on pühendatud ka ametlik Vikipeedia lehekülg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles