Hiina arvab, et omikrontüvi levib neile välismaalt tulnud posti kaudu (1)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Infoühiskonnas pole mõeldav, et osa ühiskonnauuringuid oleksid ebasoovitavad.
Infoühiskonnas pole mõeldav, et osa ühiskonnauuringuid oleksid ebasoovitavad. Foto: shutterstock.com

Pekingi ametnikud käsivad inimestel vältida rahvusvahelist posti ning avada oma pakid õues ja kinnastega, öeldes, et koroonaviiruse omikronvariant võib levida välisposti teel.

Kuigi eksperdid on korduvalt öelnud, et koroonaviiruse leviku oht posti teel on väike, paluvad hiina ametnikud inimestel olla postiga ettevaatlikud ja ei soovita välismaalt asju tellida.

BBC Hiina korrespondent Robin Brant säutsus esmaspäeval, et Peking käsib elanikel välismaalt kaupu mitte tellida ning avada pakid väljas, kinnaste ja maskiga, kirjutab Insider.

Ka Pekingi haiguste tõrje ja ennetamise keskus teatas, et inimesed peaksid välismaalt võimalikult vähe kaupa ostma ning kandma kõrge riskiga riikidest pärit posti avamisel kindaid ja maske.

See kõik sai alguse sellest, et keskuse teatel võis esimese Pekingis registreeritud omikronijuhtumi põhjustada posti teel saabunud saadetis. Nakatunud mees ütles, et talle saadeti 7. jaanuaril Kanadast kiri, mis oli enne Pekingisse jõudmist läbinud Kanada ja Hongkongi.

Pekingi haiguste tõrje ja ennetamise keskuse asedirektor Pang Xinghuo ütles: «Me ei välista võimalust, et inimene nakatus välismaalt pärit objektiga kokku puutumise kaudu.»

Kanada postkontor arvab, et koroonaviiruse leviku risk posti teel on väike, kuna viirus ei ela pindadel kaua.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles