Youtube'i staar Adalia Rose Williams suri 15-aastaselt

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy

Youtube'is tuntust kogunud Adalie Rose Williams lahkus siitilmast 12. jaanuaril vaid 15-aastaselt, kuna tal oli haruldane haigus – nn Benjamin Buttoni tõbi.

Texasest pärit Adalie Rose'i ema Natalia Pallante ütles, et tütrel diagnoositi progeeria ehk Hutchinson-Gilfordi sündroom, kui ta oli vaid kolmekuune. See on haruldane progresseeruv geneetiline häire, mis mõjutab vähem kui 500 last üle kogu maailma ning põhjustab laste kiiret vananemist varases eas, kirjutab Unilad.

Kuigi mõned haigust põdevad inimesed elavad lausa täiskasvanueani, on selle haigusega keskmine eluiga umbes 13 aastat, kusjuures südameprobleemid ja insult on kõige levinumad surmapõhjused.

«Ta tuli sellesse ilma vaikselt ja lahkus ka vaikselt, kuid tema elu oli sellest kaugel. Ta puudutas miljoneid inimesi ja jättis suurima jälje kõigisse, kes teda tundsid. Tal ei ole enam valus ja ta tantsib nüüd kogu muusika saatel, mida ta armastab,» seisab Adalie surmast teavitavas postituses.

«Ma tõesti soovin, et see poleks meie reaalsus, kuid kahjuks on. Tahame tänada kõiki, kes teda armastasid ja toetasid. Tänan kõiki tema arste ja õdesid, kes töötasid aastaid tema tervena hoidmise nimel. Perekond tahaks nüüd eraviisiliselt seda tohutut kaotust leinata,» paluvad pereliikmed rahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles