Tõnu Raadik sai toetajate abiga summa kokku ning suundus operatsioonile (7)

Copy
Tõnu Raadik Jazzkaarel.
Tõnu Raadik Jazzkaarel. Foto: Heiti Kruusmaa

64-aastase näitleja ja muusiku kasutütar Liis kirjutab ühismeedias, et Raadik vajab viivitamatult südameoperatsiooni, mille eest kindlustus maksma pole nõus. Pärast looga avalikuks tulemist, said nad toetajate abiga operatsioonisumma kokku ning mees suundus operatsioonile.

«Kallid sõbrad! Suur aitäh teile kõigile, kes ergastusid, et päästa ära meie armastatud näitleja, viiulikunstnik, igatpidikunstnik ja äge inimene me kultuuriruumi jaoks Tõnu Raadik,» kirjutab Juku-Kalle Raid sotsiaalmeedias, et Raadik suundus Mehhikos operatsioonile. 

Juku-Kalle sõnul tabas Raadikut raju südamerike, mis vajab rindkere avamist. «Nõuti 75 000 dollarit kohe, et opile viia, siit teiselt poolt maakera oli seda täiesti haige tripp orgunnida. Ja et see loll haigla ei laseks tal ära surra. Vahepeal oli vaja garantiikirju mu poolt ja mida iganes veel,» pahandab Juku-Kalle veel. 

«Aitäh sulle Urmas Sõõrumaa mõistmise ja lahenduste eest, aitäh kõikidele rahakandjatele, kui kindlustus tagasi plekib, siis saate toetuse tagasi. Aitäh! Kallis Ann Tenno, julgust, vaprust ja armastust sulle sääl operatsioonitoa ees passimiseks!» lisab veel Juku-Kalle.

«Tõnu seisundi kohta mul tänahommikusi teateid pole, Mehhikos on ka hetkel öö - usun aga, et arstid teevad või on teinud oma tööd hästi ja ei jää ka head uudised tulemata,» kirjutas kasutütar Liis laupäeva ennelõunal Facebookis.

Tõnu Raadikut tabas Mehhikos reisil ootamatult eluohtlik südamerike ning arstide sõnul vajas ta viitamatult südameoperatsiooni. Kasutütar Liis kirjutas reedel aga Facebookis, et vaatamata kehtivale kindlustuslepingule keeldub BTA kindlustus haiglale operatsiooni eest maksmast. «Väidavad, et kindlustuskaitse katab eluohtlikud olukorrad, kuid mitte südameoperatsiooni.» Laupäeva hommikul tuli kindlustusfirma BTA välja ka avaliku vabandusega ja kinnitas, et katavad mehe intensiivravi kulud.

Asi oli suisa nii halb, et Liisi sõnul poleks Tõnu ilma operatsioonita elusana kodumaale jõudnud.  «Kuidas saab kindlustusfirma jätta inimese lihtsalt võõrale maale niimoodi surema?» oli Liis ahastuses. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles