Maailma esitennisisti Novak Djokovici Austraalia viisa tunnistati taas kehtetuks

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: MARTIN KEEP/ Scanpix

Austraalia immigratsioonivõimud tunnistasid Serbiast pärit ja hiljuti maailma esitennisistiks saanud Novak Djokovici viisa teist korda kehtetuks. See aga tähendab, et õige pea võidakse mees riigist välja saata.

Tennisetäht Novak Djokovici Austraalia viisa tühistati, sest ta esitas riiki sisenedes valeandmeid. See olukord aga seab ohtu tema võimaluse mängida Austraalia lahtistel, kirjutab Insider.

Esimest korda tühistati Djokovici viisa 6. jaanuaril, kui Austraalia piiriametnikud leidsid, et tennisist ei edastanud dokumente, mis tõestaksid, et ta on saanud vaktsiinivabastuse. Kõigile on teada, et Djokovic pole vaktsineeritud.

Esmaspäeval tühistas Austraalia kohus Djokovici viisa tühistamise otsuse. Immigratsiooniministri otsus aga tõmbas omakorda kohtuotsusele vee peale ning sportlase viisa tühistati juba teist korda.

Austraalia immigratsiooniminister Alex Hawke ütles reedeses avalduses, et tühistas Djokovici viisa avalikes huvides. «Täna kasutasin rändeseaduse paragrahvi 133C lõike 3 alusel oma volitust tühistada Novak Djokovici viisa tervise ja heakorra kaalutlustel,» oli ministri avalduses kirjas.

Samas ei täpsustanud keegi, kas tennisetäht saadetakse riigist välja ja ta ei saagi Austraalia lahtistel osaleda või siis keelatakse tal hoopis peale võistlust riiki sisenemine. On võimalik, et mees ei saa ligikaudu kolm aastat Austraaliasse siseneda.

Austraalia lahtised algavad kava järgi esmaspäeval, 17. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles