Henessi Schmidt algatas Aafrikas heategevusorganisatsiooni: olen väga õnnelik, et saan neid aidata (6)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Näitleja Henessi Schmidt
Näitleja Henessi Schmidt Foto: Mihkel Maripuu

«Meie ema Madina, kes seal väga paljude laste eest hoolitseb, võttis mu endale tütreks,» räägib näitleja Henessi Schmidt, kes on otsustanud ulatada abikäe Uganda väiksele kogukonnale. 

«Sattusin Instagramis suhtlema ühe noore 21-aastase poisiga, kes peab Instagrami kontot, et oma lastekodu aidata. Ta otsis seal abi ühele seitsmeaastasele poisile, kel oli tervisega väga kehvasti. Põhiliselt seetõttu, et neil on väga raske puhast joogivett hankida. Kõigepealt aitasingi seda pisikest poissi. Käisime erinevatel uuringutel, mina siis video vahendusel. Lõpuks läksime arsti juurde ja nüüd läheb sellel poisil väga palju paremini,» räägib näitleja Henessi Schmidt «Ringvaate» saates, kuidas sai Uganda tema südamekohaks.

Eelkõige sai ta abistada rahaliselt, annetustega, sest Ugandas on ikkagi väga suur vaesus. «Ugandas pole ei arstiabi ega haridus tasuta. Seal on pered, kes ei saa endale lubada süüa, midagi enamat kui riisi ja maisijahu. Ka kvaliteetsem kaevuvesi maksab.»

Nüüd on aga Henessi Ugandaga sügavamalt seotud. «Eks ma sellega arvestasin ka. Ma ei kahetse midagi ega ole kurb. Sain endale sealt väga ilusa perekonna. Meie ema Madina, kes seal väga paljude laste eest hoolitseb, võttis mu endale tütreks. Ma olen väga õnnelik, et saan neid aidata.»

Henessi lõi aitamiseks ka heategevusorganisatsiooni Little Bridge Foundation, mis kogubki annetusi, et sealset elukvaliteeti parandada. «Oleme mitu kuud valmistanud ette projekti, et aidata sealset lastekodu ja kogukonda. Esimeste annetustega ostsime neli aakrit maad. Järgmisena tahame osta maju, et saaks lastekodule korralikud elutingimused.» Lõpuks tahetakse sinna ka kool rajada.  

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles