Energiahinna hüvitise kalkulaatori loojad viskavad Tehisjuristi kodulehel selle üle nalja

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Tehisjurist.ee
Tehisjurist.ee Foto: Kuvatõmmis Tehisjurist.ee kodulehelt

Tehisjurist.ee kodulehele on loodud energiaarve hüvitamise kalkulaator, millega saab iga leibkond arvutada, kui suure summa eest on neil võimalik hüvitist saada. Kuna aga selle arvutamise teemal on palju segadust, põikavad Tehisjuristi loojad kalkulaatoriga saadud summa õigsuse eest vastutamisest naljakal viisil kõrvale.

Tehisjuristi veebileht on abimees igale inimesele, kes on hätta sattunud ega oska seadustega miskit peale hakata. Sealt leiab eri taotlusvorme, millega saab näiteks vaidlustada trahvi või aegunud võlga.

Nüüd on lehele lisatud aga energiakulu hüvitamise kalkulaator, mille abil on võimalik teada saada, kas sinu leibkonnal on õigus kas gaasi-, elektri- või kaugkütte arvete hüvitisele.

Samas tundub, et seal arvutatud summa polegi nii kivisse raiutud, sest Tehisjuristi loojad pole tõenäoliselt ise ka kindlad, kuidas seda arvutada.

Kalkulaatori alla kirjutasid nad järgmist: «Hüvitise taotlemine algab väidetavalt jaanuaris 2022. Tehisjuristi tiim ei vastuta, kui tegelikkus saab olema erinev siinkirjeldatust. Kasutasime rahandusministeeriumist saadud infot. Tont teab, mis päriselt juhtuma hakkab. Korra juba muudeti vaesuspiiri, me muutsime ka.» 

Tehisjurist.ee energiakulu hüvitamise kalkulaator.
Tehisjurist.ee energiakulu hüvitamise kalkulaator. Foto: Kuvatõmmis Tehisjurist.ee kodulehelt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles