Kultuuriminister Tiit Terik: Klenskaja jääb minu mälestustesse «Naksitrallides» Muhvile antud häälega

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Kultuuriminister Tiit Terik.
Kultuuriminister Tiit Terik. Foto: Tairo Lutter

Neljapäeva hommikul lahkus meie seast 70-aastasena näitleja Maria Klenskaja. Südamlikku järelehüüet jagas ka kultuuriminister Tiit Terik.

«Täna lahkus meie seast armastatud näitleja Maria Klenskaja, kes on nii draamateatri laval kui ka paljudes filmirollides toonud oma erinevate karakteritega vaatajatele rõõmu ja emotsioone,» mälestab kuluuriminister Tiit Terik ühismeedias lahkunud näitlejat.

«Kõigi muude rollide kõrval jääb «Naksitrallides» Muhvile antud hääle kaudu Klenskaja minu lapsepõlvemälestustesse. Tunnen kaasa lähedastele – Eesti ühiskond on kaotanud suurepärase näitleja,» lisab Terik.

Maria Klenskaja sündis 29. jaanuaril 1951 Tartus. 1974. aastal lõpetas ta Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri 6. lennu.

Aastatel 1968–1970 töötas ta Eesti Riiklikus Noorsooteatris rekvisiitori ja grimeerijana. Näitlejana asus tööle Eesti Draamateatris 1974. aastal (esimese rolli tegi seal 1972. aastal). 1988–1989 töötas ta Vanalinnastuudios ja alates 1989. aastast oli taas Eesti Draamateatri näitleja.

Oktoobris rääkis Klenskaja ETV saates «Hommik Anuga» tagasihoidlikult oma näitlejatööst ja sellest, kuidas paljud tema sõbrad on juba lahkunud.

Teatrietendustest rääkides tunnistas Klenskaja, et tema tahab laval näha armastust. «Võib-olla räägin siin vanainimese juttu, aga teate, kas see on vanusega tulnud, ma ei tea, ma tahan, et oleks armastust. Et mees oleks mees ja naine oleks naine. Ja see sotsiaalne taust, ükskõik mida, aga armastus peab olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles