Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

SÜDAMETU ⟩ Pärnumaal visati kassid lumehange: viiest kassist kolm olid surnud

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kassipoeg. Pilt on illustratiivne.
Kassipoeg. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Pärnumaal asuva Reieli talli trenniplatsi äärde oli 2. jaanuari öösel visatud viis kassi, kellest kolm olid surnud.

Pererahvas leidis kassid 2. jaanuari hommikul Reieli talli trenniplatsi juurest. Sinna oli jäetud emane kass koos nelja kassipojaga, kellest kaks olid elus ja kaks surnud. Emane kass oli samuti surnud, tal oli kaelas kirburihm. Ellu jäänud kassipojad võttis pererahvas tuppa sooja.

Lumme jäetud kassid.
Lumme jäetud kassid. Foto: Erakogu

Kahjuks ei ole seesugune juhtum esmakordne. Sarnane lugu juhtus 2021. aasta suvel, mil Reieli talli juurde oli visatud 8 kassi – 2 kassiema ja 6 poega. Ühel kassil oli kaelarihm, mis oli sisse sooninud.

«Kallis inimene, kes sa seda teed, kui sul on mure kassidega, tule ja räägi, mitte ära viska neid minema,» ütleb Laura-Lisete Viks, kes tegi Facebooki selleteemalise postituse. Alati on võimalik leida kassidele uus kodu, nii südametult käituda lihtsalt ei tohi.

Postituse kommentaariumis tuntakse seetõttu muret, et on nii sadistlikke inimesi, kes loomadega nõnda inetul viisil käituvad.  

Üks kommenteerija jagab oma kogemust, kuidas talle toodi öösel ukse taha karp, mille sees oli kassipoeg. «Minule toodi kell üks öösel ukse taha hästi ära teibitud pappkarp ja lasti kaks korda kella ja kui avama läksin, siis koperdasin pimedas karbile otsa ja kui toas seda karpi avasime, leidsime sellest üsna pisikese kassipoja, kes isegi veel süüa ei osanud,» kirjutab kommentaator. «Pole hullemat tegu, kui sa teed haiget kõige nõrgematele, kes ise ennast aidata ja kaitsta ei suuda,» kirjutab naine.

Kaks 2. jaanuari hommikul leitud kassipoega on praegu pererahva hoole all, kus neid ravitakse ja üles turgutatakse. Seejärel leitakse kassipoegadele uus kodu. 

Üks pääsenud kassipoegadest.
Üks pääsenud kassipoegadest. Foto: Erakogu

«Kaks kassi on hetkel meie juures, keda ravime ja söödame, ning kui nad on valmis uut kodu otsima, siis anname nad ära,» ütleb Viks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles