Põhja-Korea meedia: burrito mõtles välja endine juht Kim Jong-il

Inna-Katrin Hein
Copy
Burritod. Pilt on illustreeriv
Burritod. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Põhja-Korea riigimeedia teatel olevat praeguse juhi Kim Jong-uni isa Kim Jong-il mõelnud välja nisujahust õhukesed ümarleivad, mille vahele on pandud eri toiduaineid.

Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA avaldatud fotodel on näha pealinnas Pyongyangis Kumsongi toidutehase juures müügipaika, kus saab osta toitu, mis meenutab väga Mehhikko köögi burrito'sid, teatab news.yahoo.com.

Sealsete «burrito'de» vahel on väidetavalt keedetud köögiviljad, nagu kapsas ja porgand. Võimalik, et osal on vahel ka liha, kala ja muu. 

Läänes arvatakse, et tegelikult ei müüda Pyongyangis igapäevaselt burrito'sid, vaid fotod on propaganda, millega tahetakse näidata põhjakorealaste «head elu».

Põhja-Koreas on olnud alates selle asutamisest 1948. aastal pidev toidupuudus. Koroonapandeemia on vähendanud kohalikku saaki ja toidutarneid Hiinast, mis on sanktsioonide käes vaevleva Põhja-Korea põhiline kaubanduspartner.

Põhja-Korea liider Kim Jong-il (keskel) 11. augustil 2008 koos sõjaväelastega
Põhja-Korea liider Kim Jong-il (keskel) 11. augustil 2008 koos sõjaväelastega Foto: KCNA/Scanpix

Burrito on pärit Mehhikost ja kinnitamata andmetel söödi seal seda juba 19. sajandil. Burrito on nisutortilja liha, riisi ja juurviljadega ning muutus läänes populaarseks pärast teist maailmasõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles