Kodu kaotanud koertekooli pidaja pere süda on täis tänulikkust: uskumatu, kui palju häid inimesi on

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Maha põlenud kodu.
Maha põlenud kodu. Foto: Raimond Vilde

Vaid mõned päevad enne jõululaupäeva kaotas tulekahjus oma kodu tuntud koertekooli pidaja Heiki Vilde. «See on uskumatu, kui palju on häid inimesi, kes ulatasid abikäe,» räägib Heiki poeg Raimond Vilde.

Ööl vastu 22. detsembrit põles Konjus maha tuntud koertetreeneri ja koerakooli pidaja Heiki Vilde kodu.

Nädal pärast traagilist põlengut räägib poeg Raimond Elu24-le, et nii pere kui koerad on soojas toas, seda tänu heale sõbrale, kes ajutist elukohta pakkus.

«Praegugi tulin koeri treenimast ja pakiti riideid ja asju kaasa,» nentis Raimond, kes on ka ise koertetreener. «Südamed on väga soojad, et nii palju häid inimesi meie ümber on.»

Lisaks lähedastele, kes perele abikäe ulatasid, oli ka võõraid, kes ühendust võtsid. «Anti nii riideid, jalanõusid, esmatarbekaupu kui koertele tekke,» räägib Raimond ja ütleb, et vaikselt hakkab suisa üleküllus tekkima. «Jõuludel anti isegi söögikraami – verivorsti, liha, kapsaid.»

«Häid inimesi on meie ümber uskumatult palju.»

Üle jäävad riided plaanib pere aga edasi annetada. «Tahame leida pere, et uuel aastal kõik, mis meil üle jääb, isiklikult neile üle anda. Väga palju on neid, kes säärasesse olukorda on sattunud. Me ei ole ainukesed.» 

Traagiline öö

21. detsembril oli tunnustatud koertetreener juba koos kaasaga magama heitnud, kuid läks öösel kööki vett võtma. 

«Kuna vesi ainult nirises, siis isa arvas, et külmaga on veetorud keldris külmunud, ja läks keldrisse torusid vaatama.» Ust avades lõõmas katlamajas juba suur leek ja üks veetorudest oli lõhkenud. 

Vildede kodu pärast traagilist põlengut.
Vildede kodu pärast traagilist põlengut. Foto: Raimond Vilde

«Ta hakkas tuld kustutama ja sellises olukorras on väga raske ju aru saada, mida sa täpselt tegema pead. Kuna leegid olid juba roninud kõrgemale, hakkas ta ise tuld kustutama veega, aga vesi selles olukorras viskas üles suure auru ja vingu nii, et ta kukkus trepist kogu paanikas alla...» rääkis Raimond traagilisest põlengust.

Heiki suutis majast välja tuua 11 koera, ent kolme hing läks paraku kaduma. Koeri päästnud mees pääses ise aga napilt surmasuust. «Tuletõrjujad ja päästjad hoidsid teda vägisi kinni. Kui ta oleks uuesti majja läinud, siis oleksime ka temast täna ilma, sest teine korrus varises kokku vaid paar minutit peale seda, kui ta oli välja toonud veel ühe koera,» tõdes Raimond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles