Saksa koomikud Joko ja Klaas esitavad vana-aastaõhtul populaarse telesaate «Õhtusöök ühele»

Elu24
Copy
Saksa koomikud Joko ja Klaas.
Saksa koomikud Joko ja Klaas. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Vaimukas telesaade «Õhtusöök ühele» on paljude televaatajate jaoks aasta viimase päeva «sundmenüüs». Nüüd on saatest võimalik vaadata ka uut versiooni saksa koomikute esituses. 

«Joko & Klaas gegen ProSieben» on Saksa mängusaade, mis on erakanali ProSieben eetris olnud alates 28. maist 2019. See on koomikute Joko Winterscheidti ja Klaas Heufer-Umlaufi (Joko ja Klaas) ning telejaama ProSieben hooajaline võistlusmäng, vahendavad Spiegel ja Eu Editorial. Kui Joko ja Klaas võidavad finaali, saavad nad 15 minutit eetriaega ning eetrisse läheb saade «Joko & Klaas LIVE». Kui aga tööandja võidab, peavad Joko ja Klaas täitma saateaja ProSiebeni antud teemal.

Saksa koomikud Joko ja Klaas.
Saksa koomikud Joko ja Klaas. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Pärast lüüasaamist selle hooaja «Joko & Klaas gegen ProSiebenis» olid koomikud sunnitud interpreteerima uusaastaklassikat ning esitama juba 60 aastat traditsioonilisel ajal eetris olevast saatest «Õhtusöök ühele» («Dinner for One») oma versiooni.

Joko & Klaasi YouTube'i kanalil on 1,44 miljonit tellijat. 

Saadet «Õhtusöök ühele» Joko ja Klaasi osalusel näeb 31. detsembril kell 20.15 kanalites ProSieben ja Joyn.

Originaali eelistajatele on «Õhtusöök ühele» nähtav ETVs 31. detsembril kell 18.10.

«Õhtusöök ühele» on legendaarne komöödia vanast daamist miss Sophiest, kes tahab veeta oma 90. sünnipäeva sõprade seltsis. Kuna nood on surnud, peab ülemteener James mängima kõiki külalisi, kelleks on Mr Pomeroy, Mr Winterbottom, Sir Toby ja admiral von Schneider, ning serveerib neile ka alkohoolseid jooke. Saksamaal näidatakse filmi igal aastavahetusel juba pea pool sajandit järjest ja sama kombe on omaks võtnud ka mitmete teiste maade telejaamad, sealhulgas ETV. Sama protseduur nagu igal aastal! Mängivad Freddie Frinton (1909–1968) ja Mary Warden (1891–1978). Inglise kirjaniku Lauri Wylie 1920. aastatel kirjutatud näidendi põhjal lavastatud sketši salvestas televisioonile 1963. aastal Saksa telekanal NDR, lavastaja oli Heinz Dunkhaze. Värviversioon valmis 1999. aastal. Sakslaste lavastus inglise pidusöögist jõudis esmakordselt Briti televaatajateni alles 2018. aasta viimasel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles