Tallink Silja keelas Rootsi sõitvatel laevadel tantsimise ja laulmise

Inna-Katrin Hein
Copy
Silja Serenade sisenemas 14. augustil 2020 Läti Riia sadamasse
Silja Serenade sisenemas 14. augustil 2020 Läti Riia sadamasse Foto: Ints Kalnins/Scanpix

Laevafirma Tallink Silja Rootsi sõitvatel laevadel kehtestati enne jõule koroonaviiruse uue tüve omikroni levimise tõttu tantsimise ja laulmise keeld.

Firma pressiesindaja Marika Nöjd sõnas, et laevadel on olnud vähe reisijaid ja uue aasta vastu võtmiseks ei ole just palju pileteid ostetud, samas tuleb koroonaviiruse tõttu ikka reegleid järgida, kirjutab mtvuutiset.fi.

Nöjdi teatel ei saa Silja Serenade’il, Silja Symphonyl, Galaxyl ja Baltic Princessil alates 23. detsembrist karaoket laulda ega tantsida ja see kehtib määramata aja. Lisaks on lastediskod suletud.

«Lasteprogrammi muudeti ja üritame vältida laeval inimmassi. Programmimuutused on sarnased sellega, nagu olid kevadel,» sõnas Nöjd.

Ta jätkas, et täiskasvanute tantsupõrand on suletud, kuid šõud ja etendused toimuvad. Inimesed saavad vahemaadega istuda, vaadata ja kuulata, kuid mitte massis koos olla.

Rootsis maale minevatel reisijatel tuleb järgida seal kehtestatud karmimaid koroonareegleid.

«Alates 28. detsembrist nõutakse kõigilt üle 12-aastastelt Rootsi saabujatelt negatiivset koroonatesti tulemust (PCR- või antigeenitest). See nõue puudutab ka vaktsineeritud reisijaid ja neid, kes on põdenud Covid-19 viirushaigust viimase poole aasta jooksul,» teatas laevafirma pressiesindaja.

Negatiivset testitulemust ei nõuta Rootsi kodanikelt ja Rootsi elamisloaga välismaalastelt. Nemad peavad tegema testi kodupaika saabudes.

Laevafirma pakub võimalust teha koroonatesti oma laevadel. Samuti saab testi teha Stockholmi sadamas.

«Kruiisireisijad, kes ei lähe Rootsis maale, ei pea testi tegema,» lisas Nöjd.

Reisimisel Rootsist või Soomest Eestisse ei ole muutusi.

Eestisse saab siseneda koroonapassiga või tõendiga, et koroonaviirus on viimase kuue kuu jooksul läbi põetud ja inimene on terve.

Nöjdi sõnul oli jõulude eel ja ajal palju lastega peresid, kes reisisid Soomest Rootsi, vähem Eestisse.

Kuigi Eesti lõdvendas aastavahetuseks koroonapiiranguid, ei ole see pannud soomlasi siia reisima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles