Suri telemees ja operaator Priit Vehm (4)

Elu24
Copy
Priit Vehm 2001. aastal.
Priit Vehm 2001. aastal. Foto: Peeter Langovits

23. detsembril lahkus elavate seast mitmes Eesti telekanalis töötanud telemees ja operaator Priit Vehm.

Telemehe ja operaatori Priit Vehmi surmast andis ühismeedia vahendusel teada sõber ja ETV+ ajakirjanik Aleksandr Hobotov.

«Kurb, millised inimesed meie seast lahkuvad. Priit Vehm oli üks kõige ägedam operaator, kellega ma kunagi tööd olen teinud,» kirjutas Hobotov kurvastusega. Tema teatel suri Vehm 23. detsembril 49-aastaselt.

Hobotovi postitust jagas ka uudistesaate «Seitsmesed» peaprodutsent Anneli Lahe. «Kallis Priit, head teed! Sa olid nii vaikne ja hea, nii kauge, samas nii oma ja lähedal, nii turvaline ja kindel,» kirjutas Lahe.

Kolleegi mälestas sotsiaalmeedias ka teleajakirjanik Katrin Toome. «On lahkumiste aeg... Lahkus armas endine kolleeg TTV päevilt, suurepärane operaator Priit Vehm. Priit oli üks armsamaid inimesi, keda ma iial olen tundnud. Puhka rahus, hea Priit,» kirjutas Toome.

Aastate jooksul tegi Vehm operaatorina kaasa muu hulgas sellistes projektides nagu 2007. aasta dokumentaalfilm «Pronksöö: Vene mäss Tallinnas» ja 2013. aasta telesari «Mägede varjud», vahendab efis.ee.

Vehm oli tuntud ka pikamaaujujana, kes ületas 2008. aastal Soome lahe, vahendab Maaelu. Teine märkimisväärne tegu on üle 3000 tamme istutamine Ida-Virumaale, oma maakodu lähistele.

Priit Vehm tegeles ka pikamaaujumisega. Pilt aastast 2009.
Priit Vehm tegeles ka pikamaaujumisega. Pilt aastast 2009. Foto: Malle Elvet

Unistus puid istutada pärines tal lapsepõlve maakodust. Naabripoisi vanaisa istutas siis Hara kandis mere äärde tammeallee, mis nelja aastakümnega hiigelsuureks kasvas. «Olen lapsest peale vaadanud, kuidas see allee kasvab. Olin selle istutamise ajal ikka väga väike, viie-kuueaastane,» meenutas Vehm viis aastat tagasi. 

Oma karjääri jooksul töötas Vehm nii ERRi kui ka Kanal 2 heaks. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles