Televaatajad annetasid pühadel heategevuseks pea miljon eurot (1)

Spekter
Copy
«Jõulusoovi» saatejuht Keili Sükijainen
«Jõulusoovi» saatejuht Keili Sükijainen Foto: Kanal 2

Eesti televaatajad annetasid ETV, Kanal 2 ja TV3 pühadesaadete vahendusel abivajajatele pea miljon eurot.

 
«Jõulutunnelit» juhtisid Margus Saar ja Katrin Viirpalu.
«Jõulutunnelit» juhtisid Margus Saar ja Katrin Viirpalu. Foto: Kairit Leibold / ERR

ETV traditsiooniline «Jõulutunnel» suutis tänavu televaatajate abiga heategevuseks koguda 505 330 eurot. Esimesel jõulupühal eetrisse läinud saate vahendusel annetatud summa laekub vähiravifondile Kingitud Elu. 2014. aastast tegutsev vähiravifond on kaheksa tegevusaasta jooksul on toetanud rohkem kui 1400 inimest, ent abivajajaid tuleb pidevalt juurde. Fond on vähiravisse panustanud 2021. aastal üle 3,5 miljoni euro.

Saadet jälgis esimesel jõulupühal vähemalt 15 minutit ETV ja ETV+ vahendusel rohkem kui 200 000 inimest. Heategevussaate üleskutse peale tehti kahe nädala jooksul vähiravifondi numbritele rohkem kui 50 800 kõnet. «Jõulutunnelit» juhtisid Margus Saar ja Katrin Viirpalu. Oma lugu jagasid saates haigusega kokku puutunud inimesed, kas siis isiklikust või professionaalsest vaatenurgast. Muusikaga kostitas vaatajaid VHK keelpilliorkester dirigent Rasmus Puuri juhatusel, nendega liitusid mitmed armastatud artistid, sh Mari Jürjens, Jaan Pehk, Marko Matvere, Saara Pius jt.

«Inglite aeg»
«Inglite aeg» Foto: TV3

TV3 iga-aastane muusikaline heategevussaade «Inglite aeg» kogus ametliku teadaande kohaselt abivajajatele 276 010 eurot, mis läheb võrdselt jagamisele viie saates osalenud pere vahel. 

Tänu «Inglite ajale» saavad abi enneaegselt sündinud kaksikud Karoliina ja Harold, kes vajavad toetust keeruliste ninaoperatsioonide jaoks; haruldast Westi sündroomi põdev Nelly Stefani, kes ootab abi kaasaegsete kallite ravimite ostmiseks; raske geenirikke all kannatava pojaga kahekesi jäänud isa Valdeko, kes vajab väga invabussi; julma sünnitraumaga kehasse vangistatud elurõõmus Aurelia, kes loodab püsiva tugiisiku abil oma hämmastavat arengut jätkata ning tubli 16-aastane Merili, kes väärib tulevikukapitali, et abi vajavate vendade eest hoolitsemine ei kustutaks tema unistusi. 

Heategevuslik «Inglite aeg» oli Tuuli-Ann Freienthali juhtimisel TV3 eetris 20. detsembril. Liigutavas saates jõudsid vaatajateni viie abivajaja lood, mis vaheldusid lauludega Elina Borni, Toomas Uibo, Wanda-Helene Ollepi, Ron-Jonathan Singsoni, Nele-Liis Vaiksoo, Stefani, Märten Männiste ja Alika Milova esituses.

«Jõulusoov»
«Jõulusoov» Foto: Kanal 2

Kanal 2s oli heategevusele pühendatud pea terve pühade-eelne nädal, kui kolmel õhtul jõudis eetrisse uhiuus saatesari «Jõulusoov» Keili Sükijaineni juhtimisel. Igas saates tutvus televaataja ühe vapra poisiga, kelle elu teeb keeruliseks raske haigus. Televaatajate ning sponsorite abiga koguti abivajajatele kokku 200 000 eurot.

Annetusliinid on Duo Media kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Mari-Liis Veskuse sõnul avatud aasta lõpuni, seega kasvab toetussumma heade inimeste abiga kindlasti veelgi. ««Jõulusoovi» meeskond on kõigile väga tänulik. Iga pisemgi panus nende kolme poisi elukvaliteedi parandamiseks täidab oma eesmärki,» innustab ta annetusi jätkama.

Loe lähemalt siit: Keili Sükijaineni «Jõulusoovi» saade kutsub üles aitama kolme vaprat poissi

«Jõulusoovi» annetusnumbrid


Annetusliinid on avatud aasta lõpuni ning toetust saab avaldada, helistades alljärgnevatele numbritele:
 

9002205 – annetate 5 eurot

9002210 – annetate 10 eurot

9002225 – annetate 25 eurot
 

Annetuse saab teha ka MTÜ Kanal 2 Heategu arveldusarvele EE272200221074700429.

Iga annetatud euro läheb otse Kanal 2 Heategu MTÜ kontole ning kasutatakse sihipäraselt nende abistamiseks, kelle jaoks saates raha kogutakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles