VIDEO ⟩ Riikide käeväänamised 2021: vahuveini nimi, kalasõda ja diplomaadid kui malenupud

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa president Vladimir Putin tõstmas vahuveiniklaasi 20. aprillil 2016 Kremlis teiste riikide suursaadikute volikirjade vastuvõtmise tseremoonial
Venemaa president Vladimir Putin tõstmas vahuveiniklaasi 20. aprillil 2016 Kremlis teiste riikide suursaadikute volikirjade vastuvõtmise tseremoonial Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

Sel aastal on olnud riikide vahel suuremaid ja väiksemaid käe- ja tõeväänamisi, samas on aasta viimased paar kuud olnud maailma tähelepanu Venemaa ja Ukraina piiri pingelisel olukorral. Venemaa on viinud Ukraina piiri juurde umbes 100 000 sõdurit ja palju sõjatehnikat.

Euroopas on sel aastal murekortse ja halle juukseid tekitanud Valgevene, mis lõi migrante ära kasutades Leedu ja Poola piiril kriisi. Hambaid on üksteise tõttu kiristanud veel mitmed riigid, kirjutab mtvuutiset.fi.

Aasta naelad on lisaks jätkuvale koroonapandeemiale võimuvahetused USA-s ja Afganistanis. USA uueks presidendiks sai jaanuaris demokraat Joe Biden ja Afganistanis haaras augustis võimu äärmusrühmitus Taliban, mille eelmine võimuperiood oli aastail 1996–2001.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles