Moelooja Stella McCartney võitleb jõuluaegse traditsiooni vastu: ma olen nii pettunud!

Elu24
Copy
Stella Mccartney.
Stella Mccartney. Foto: Rich Fury/AFP/Scanpix

Traditsiooniline jõuluaegne jaht ajas moelooja Stella McCartneyl kopsu üle maksa ning ta otsustas asja kohta oma arvamust avaldada. 

«Ma olen nii pettunud, et boxing day jaht eksisteerib tänaseni,» kirjutab Stella. Seetõttu kutsub ta üles allkirjastama petitsooni, mille eesmärk on päästa rebased, keelustades jahivormi, kus jälje ajamiseks kasutatakse koeri.

«Ole osa moraalsest liikumisest, et muuta maailm paremaks. Me saame elada loodusega koos sõbralikult 2022. aastal, kui me seda tahame,» kirjutab moelooja, kes postitas sealjuures tähendusliku pildi koos rebasega. 

Boxing day on Ühendkuningriigi ja USA jahikalendris üks olulisemaid päevi, ent viimastel aastatel on see sattunud kriitikalaviini alla. Ametlikult keelati rebaste tapmine juba 2004. aastal ning nüüd on see komme justkui jahikoertega mängitav mäng, kus hagijad jälitavad lõhnu. Siiski kutsutakse avaliku võimu kandjaid üles keelustama jahti avalikul maal seetõttu, et boxing day jahti kasutatakse tihti ebaseadusliku rebasejahi suitsukattena, vahendab The Guardian. Seda ka tänapäeval.

Boxing day jaht on ajanud britid kahte leeri – on neid, kes usuvad, et tegu on väärika traditsiooniga, ent ka neid, kelle sõnul on selle koht ajalooraamatutes, mitte tänapäevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles