SUUR TELEPIDU Mida särisevat vana-aasta õhtul ja 1. jaanuaril telekast vaadata? (1)

«Aastavahetuse Reede ÕHTU!» saatejuhid Jüri Butšakov, Piret Laos ja Robert Rool. Foto: Kanal 2
Spekter
Copy

Juba homme õhtul saadavad Eesti telekanalid suure eetripeoga ära lõppeva aasta ning võtavad vastu uue. Mida särisevat telepublikule pidulaua kõrvale vaatamiseks pakutakse?

 

Kanal 2

Vana-aasta õhtule annab homme õhtul hoo sisse kell 20 algav «Teletopi» erisaade «Suur aastalõpu mälukontroll». Saade toob ekraanile legendaarsed huumoritandemid Märt Avandi ja Ott Sepa ning Mart Juure ja Peeter Oja, kes mõõdavad oma mälumahtu ja meenutavad aasta 2021 pöördelisi sündmusi Eestis ja maailmas. Saatejuht on Mart Normet. 

Saatelt võtab teatepulga üle «Reporteri Aastahitt 2021», kuulutades välja Kanal 2 uudistesaate vaatajate aasta suurimad lemmiklood.

Kell 21 läheb lahti suur aastavahetusprogramm «Aastavahetuse Reede ÕHTU!» kanali argiõhtuse meelelahutussaate «Õhtu!» saatejuhtide Piret Laose, Jüri Butšakovi ja Robert Rooliga. Kuulsate külalistega – kelle seas on Kanal 2 saatejuhid Katrin Lust ja Keili Sükijainen, näitleja Grete Kuld ja laulja Koit Toome – võetakse ette lustakad seltskonnamängud.

«Aastavahetuse Reede ÕHTU!»: külas on teletegijad Keili Sükijainen ja Katrin Lust.
«Aastavahetuse Reede ÕHTU!»: külas on teletegijad Keili Sükijainen ja Katrin Lust. Foto: Kanal 2

Saade hoiab vaatajate meeleolu üleval kuni president Alar Karise esimese uusaastatervituseni vahetult südaöö eel.

Uusaastaöö täidavad Kanal 2 eetris Eesti muusikaauhindade galasaated aastatest 2018–2020, samuti Tanel Padari ja Metsatöllu kontserdid.

Aasta esimesel päeval kell 19 on eetris Kanal 2 traditsiooniline nõidade ja teadlaste ennustussaade «Mida toob aasta 2022?». Kas ees ootab kümnedi suurim hinnatõusuaasta? Kas enne lõhkeb kinnisvara- või börsimull? Kuidas me ellu jääme? Oma prognoosid edastavad eetris Marek Strandberg, selgeltnägijad Marilyn Kerro ja Kirsti Timmer, Põltsamaa nõid Helve Tamm jt.

Filmivalikus on 1. jaanuari hommikul koguperefilmid, õhtul aga Eesti filmid «Johannes Pääsukese tõeline elu», «Talve» ja «Jan Uuspõld läheb Tartusse». 2. jaanuari õhtul on aga taas eetris «Harry Potter ja tarkade kivi».

«Kethi ja Mareki seitse meloodiat» saatejuhid Marek Lindmaa ja Kethi Uibomägi
«Kethi ja Mareki seitse meloodiat» saatejuhid Marek Lindmaa ja Kethi Uibomägi Foto: TV3

TV3

Vana aasta viimase päeva show algab kell 19.00 laulu-erisaatega «Kethi ja Mareki seitse meloodiat», kus peosäras TV3 stuudio täidavad saatejuhtide Kethi Uibomäe ja Marek Lindmaa vedamisel meeleolukad muusikalised etteasted. Seitsme üllatusnumbri seas rabab vaatajaid näiteks legendaarse Maie Parriku ja telestaar Taavi Libe duett, lavale astub tänavuse superstaarisaate kolmanda koha omanik Maribel Vääna ning kohal on Eesti Star FMi hommikukolmik.

Alates kella 20st lastakse traditsioonilises aastalõpu-erisaates «Mida toob aasta 2022?» eetrisse müstikud, nõiad, selgeltnägijad ja muud salapärased teadjamehed-naised, kes valgustavad, millal lõppeb koroonapandeemia, mis saab energiahindadest, kas ja millal tasub töökohta vahetada, kellel veab armastuses jms. Uue aasta põletavatele küsimustele vastavad Ants Rootslane, Igor Mang, Kirsti Timmer ja Merily Timmer, Antonina Kersna, Anu Pahka, Siret ja Janno Seeder, Timo Reinpal jt. Müstikuid intervjueerib saatejuht ja toimetaja Anna-Maria Makko.

Kell 21.30 võtab Taavi Libe aasta kokku saates «Märgatud Eestis püha õhtusöömaaeg», minnes kingikotiga külla kanali menusaate värvikamatele kangelastele. Saates võtab tantsutuurid üles peobänd Kurjad Plaanid.

Ainsa sketšisaatena Eesti telekanalitel näeb TV3s alates kella 22.30st Henrik Normanni huumori-show juubeliversiooni «Edekabel 20». «Kuigi Lennart Meri ütles, et Eestile on kombeks üks president korraga, vallutab Normann juubeli-Edekabeli lausa kahe presidendina. Külla tuleb hulgaliselt möödunud aastal tähelepanu äratanud telenägusid, seltskonnatähti ja poliitikuid ning muu lõbusa seas näeme ka Mailis Repsi kohvimasinaga toimetamas ning Kaja Kallast poissmeeste peol,» lubab telekanal. 

«Edekabel 20»: Henrik Normann parodeerib Kethi Uibomäge
«Edekabel 20»: Henrik Normann parodeerib Kethi Uibomäge Foto: TV3

Sellega värskem programm kanali eetris ka lõpeb: veel enne presidendi kõnet näeb vaataja kordust aastatagusest aastavahetusprogrammist «Kahe kange aastavahetus», kus Teet Margna ja Kristna Jõekaldaga võtavad aastat 2021 vastu Ivo Linna, Anne Veski, Kalle Sepp, Sepo Seeman jt. Saade jätkub ka pärast südaööd ning kordus jookseb varaste hommikutundideni. Lisaks näeb eetris ka tänavuse superstaarisaate parimaid palu.

1. jaanuari filmiprogrammi pärliteks on koguperefilmide tele-esilinastused: «Muumid ja talvine imedemaa» ja «Väike merineitsi». Päeva teises pooles tulevad ekraanile «Helisev muusika», «Ferdinand», «Maailma suurim showmees». 2. jaanuaril on eetris kultusfilm «Prints Zamundast» ning muusikafilm «Mamma Mia: Siit me tuleme taas!». Kell 19.30 algavas pidulikus erisaates «Viking Lotto Miljoniloos» loosib Eesti Loto Viking Lotto mängijatele lisaloosis välja miljon eurot ning 5 x 20 000 eurot Koit Toome ja Tallinna Ülikooli sümfooniaorkestri muusika saatel.

«Rahva oma kaitse. Aastavahetuse eri»: Andrus Kivirähk ja Mart Juur
«Rahva oma kaitse. Aastavahetuse eri»: Andrus Kivirähk ja Mart Juur Foto: Kairit Leibold / ERR

ETV

Aasta viimasel telepäeval haaravad ETV eetri enda kätesse Raadio 2 legendaarne «Rahva oma kaitse» tandem Mart Juur ja Andrus Kivirähk, kostitades vaatajaid huumori ja külalistega alates kella 18st kuni riigipea sõnavõtuni välja. Seda siiski vahelduva eduga.

Kell 18.10 näitab ETV, nagu ikka vana-aasta õhtul, legendaarset mängufilmi «Õhtusöök ühele» ning kell 19.15 suunduvad uuele avastusretkele «Kodukäijad».

Peomeeleoludes möödub aasta viimane päev ka Morna linnas. Seal keeratakse elu seekord täiesti pea peale: nimelt otsustavad 5Miinuse räpparid väikesel Õnne tänaval rämmari korraldada. Kell 20 näeb «Õnne 13» aastavahetuse osas, kas ja kuidas õnnestub Almal asjad jälle kontrolli alla saada.

Vana-aasta õhtul kell 20.30 näevad televaatajad esmakordselt veebruaris startiva saatesarja «Sinu uus sugulane» esimest osa, milles saatejuht Anna Pihl asub uurima tuntud eestlaste sugupuusid. Esimesena läheb ta üllatusterohkele uurimisretkele koos Tõnis Niinemetsaga, kes avastab, et ta pole sugugi ainus kuulus naljamees enda suguvõsas.

«Sinu uus sugulane» saatejuht Anna Pihl
«Sinu uus sugulane» saatejuht Anna Pihl Foto: Kairit Leibold / ERR

Kell 21.20 viib menusari «EnsV» vaataja omakorda ajas tagasi pea 30 aastat, kui telemajas valmistutakse suurejooneliseks aastavahetusprogrammi otseülekandeks.

Aasta viimase õhtu «Kuulsuste lahingus» hakkavad kell 22.05 mõõtu võtma filmide «Talve» ja «Eesti matus» näitlejad. Vastamisi lähevad Franz Malmsten, Karl Robert Saaremäe ja Märt Koik ning Ago Anderson, Jan Uuspõld ja Peeter Oja. 

Uuele aastale minnakse vastu muusikaga: südaööl vallutab tele-ekraani meeleolukas tantsupidu «Öös on estraadi», sellele järgnevad Jaak Joala juubelikontsert «Naerata» ja Eesti muusika saade «Tantsumaraton». Kordustena on eetris Eesti Laulu saated.

1. jaanuari hommikul saab filmidest vaadata «Viimset reliikviat», hiljem komöödiat «Siin me oleme» ja õhtul Kivirähki komöödiat «Meri ja Orav»

Aasta esimesel päeval kell 14.50 tele-esilinastub ETVs ka värske dokumentaal «Prints Philip – kuninglik perekond meenutab», milles esimest korda jagavad kuningliku perekonna liikmed oma isiklikke arvamusi ja mõtisklusi austusavaldusena Edinburghi hertsogi prints Philipi elule ning tööle.

1. jaanuari klassikaks saanud Viini filharmoonikute uusaastakontsert jõuab vaatajateni kell 12.15. Kodumaist muusikatraditsiooni hoiab au sees Eesti Kontserdi uusaastakontsert, kus tänavu kõlab balletimuusika, sest dirigendipuldis on endine priimabaleriin Maria Seletskaja. Kell 19.30 algavat «Eesti Kontserdi ja Remy Martini uusaastakontserti» juhib Margus Saar ja Eesti riikliku sümfooniaorkestri ees soleerib Triin Ruubel.

Aasta esimesse päeva jagub ka mitu tele-esilinastust. ETV pakub kell 21.15 vaatamiseks uut emotsionaalset portreesaadet «Vehklejad. Kuldne nelik» Eestile kulla toonud epeenaiskonnast ja nende ühisest teest ajaloolise hetkeni. 

«Adele. Ainult ühel õhtul»
«Adele. Ainult ühel õhtul» Foto: ERR

ETV2

Kes vana aasta viimastel tundidel ihkab suuri muusikaelamusi, leiab need ETV2 kavast, kus algusega kell 20 jõuavad järjestikku ekraanile kodumaised ja rahvusvahelised superstaarid. Muusikat täis õhtu lükkab käima värske kontsertsalvestus, milles ühendavad anded Koit Toome, Uku Suviste, Jaagup Tuisk ja superstaarisaatest tuntuks saanud Ingmar Erik Kiviloo.

Õhtu jätkub kell 20.55 muusikafilmiga «Kolm tenorit. Caracallast maailmale» ning kell 22.25 tele-esilinastub lõppeva aasta üks erilisemaid sündmusi «Adele. Ainult ühel õhtul», milles popmuusika supertäht Adele kohtub Oprah Winfreyga ja esitab kuueaastase pausi järel enda lugusid. Kontsertsaade on alates 30. detsembrist juba nähtav ka veebikanalis Jupiter. Aastavahetusel kõlab ETV2 eetris Alicia Keys ja tema meeldejääv aastavahetuse kontsert LAs.

Uusaastaööl on ETV2 eetris ka parima filmi Oscariga pärjatud Lõuna-Korea must komöödia «Parasiit».

ETV2 kostitab vaatajaid 1. jaanuaril kell 19.30 menulavastuse «Isamaa pääsukesed» salvestusega. See on humoorikas lugu sellest, kuidas näitering «Virmaline» otsustab tuua lavale vabadussõjale pühendatud muusikali. Andrus Kivirähki teksti on lavastanud Priit Pedajas, kaasa teevad Ülle Kaljuste, Marta Laan, Viire Valdma, Maria Klenskaja, Tiit Sukk, Tõnu Oja, Tõnu Kark jt.

ETV+

ETV+ saadab aasta ära meeleoluka aastavahetusprogrammiga, kuhu jagub palju head muusikat, mõnusat huumorit ning uusaastasoove. Kell 21.45 algavas «Aastavahetus ETV+ga» rõõmustavad vaatajaid etteastetega Anne Veski, Uku Suviste, Elina Nechayeva, Tanja Mihhailova-Saar, Alika Milova, Svjata Vatra, Eduard Toman ja paljud teised. Humoorikaid numbreid esitavad parodist Henrik Normann ja Vene teatri näitlejad. Publikut ja saatekülalisi tervitavad Anna Sapronenko-Mölder ja Ilja Nartov.

ETV+ filmivalikus on uue aasta hakul eetris Vene menuka uusaastasaaga «Jõulupuud» kuues film ning 1. jaanuari õhtul värske kogupere-dokumentaal «Pingviinide perekond» ja hiljuti kinos jooksnud suurejooneline romantiline mängufilm «Hõbedased uisud».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles