Omikroni tüve tõttu jäi ära maailmas üle 4000 lennureisi (1)

Katrin Lust
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Foto: N509FZ / Wikimedia Commons

Väljaande Insider sõnul jäi omikroni tüve tõttu ära jõuluõhtul tuhandeid lennureise. Lennukompaniid nagu Delta, Jet Blue ja United Airlines jätsid jõululaupäeva õhtul ja jõulupühade hommikul ära ligi 4200 lennureisi. Neist ainiti 1200 lennureisi jäi ära Ameerika Ühendriikides.

Insider kirjutab, et lennukid ei tõusnud õhku eelkõige halbade ilmastiku tingimuste ja ka COVID-19 omikron tüve tõttu.

Insider ja jõuluendude katkemise allikas

NBC uudiste sõnul jättis Alaska Airlines ära 17 lendu 23. detsembri õhtul, kuna 23 selle lennukompanii töötajat oli nakatunud omikrontüvega.

USA Today kirjutas sellest, kuidas COVID-19 omikron tüvi levib väga kiiresti ja riigis ei ole veel täpset plaani, kuidas selle vastu võidelda. Näiteks ei ole teada, kuidas reageerib see tüvi täpselt vaktsiinile, kuidas see allub ravile ning missugused on nõudmised sellega seoses maski kandmise ja isolatsiooni osas.

Väidetavalt pidi kõigi prognooside kohaselt tänavuste pühade ajal (23. detsember 2021 kuni 3. jaanuar 2022) USA-s reisima ligi 109 miljonit inimest. Nüüd kui omikron tüvi levib Ühendriikides jõudsalt mõjutab see aga kogu riiki niivõrd palju, et ameeriklastel on hirm, et neil tuleb pandeemia ohus riik taas lukku keerata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles