VARJATUD ANNE ⟩ Cambridge’i hertsoginna Catherine näitas jõuluõhtul, kui osavad on tema näpud klaveril

Katrin Lust
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Foto: ZUMAPRESS.com

Cambridge’i hertsoginna Catherine pani jõuluõhtul kogu maailma ahhetama, kui istus esimest korda ITV teleülekande jaoks klaveri taha ja näitas oma muusikalisi oskusi Westminster Abbey kirikus toimunud uhkel jõulukontserdil.

Eile toimunud jõulukontserdil istus punasesse riietunud hertsoginna klaveri taha ning mängis tausta Šoti lauljale Tom Walkerile.

Cambridge'i hertsoginna mängis klaverit sellise rahulikkuse ja harmooniaga, et täna hommikul kihab sellest kogu maailm.

Ajakiri People kirjutab, et Tom Walkerile tegi ettepaneku jõulukontserdil esineda just hertsoginna ise ning mõte lauljat klaveril saata oli samuti tema enda soov.

Kogu esinemine oli plaanitud üllatusena, mis tuli ka suurepäraselt välja. Täna hommikul räägib sellest kogu maailm.

«Pole küsimust, et see oli minu jaoks kogemus, mis ei kordu kunagi...» kommenteeris laulja Tom Walker eile õhtul, jõululaupäeval, toimunud esinemist. «Minu meelest ta sai suurepäraselt sellega hakkama. Ei ole lihtne lihtsalt hüpata klaveri taha ja mängida laval koos elukutseliste muusikutega, kellega sa pole kunagi varem koos musitseerinud... ja teha seda kõike veel kaamerate ees.»

Ajakirja People andmetel on Kate Middleton klaverit õppinud juba lapsena ja leidis klaverimängust pandeemia ajal suurt lohutust. Ühe kuningliku allika sõnul harjutas hertsoginna koroona ajal klaverit pidevalt, sest just muusika tõi kuningliku perekonna raskel ajal kokku ning liitis neid. Kuna hertsoginna oli saanud pandeemia ajal klaverit rohkesti harjutada, leidis ta väidetavalt just sellest ka enesekindlust, et astuda jõulukontserdil ise lavale ning mängida kogu maailmale üks pala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles