Aasta suurim muusikasündmus Eesti Muusikaauhinnad tuleb taas!

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Galat juhivad Liis Lemsalu ja Daniel Levi Viinalass
Galat juhivad Liis Lemsalu ja Daniel Levi Viinalass Foto: Pressimaterjal

26. jaanuaril leiab Alexela kontserdimajas aset Eesti Muusikaauhinnad 2022 gala. Järjekorras juba 24. toimumiskorda tähistava gala õhtujuhtideks on sel korral alati särav Liis Lemsalu ja särtsakas Daniel Levi Viinalass.

Galat korraldava Eesti fonogrammitootjate ühingu juhatuse liikme Danel Pandre sõnul on mööduva aasta näol tegemist väga hea aastaga Eesti muusikas. «2021. aastal ilmus kodumaist muusikat kokku tänase seisuga 134 albumit, sadu singleid ja lisaks märkimisväärne hulk muusikavideoid. Vaatamata keerulistele oludele toimus ka rohkelt muusikasündmusi ja kontserte.»

Pandre sõnul annab see jõulise signaali, et kõigele vaatamata on Eesti muusika väga heas seisus. «On valikuid, keda Eesti Muusikaauhindade galal parimatena pärjata, langetada keerukas, kuid meeldiv ülesanne,» tõdes ta.

Õhtujuhtidena astuvad üles Liis Lemsalu ja Daniel Levi Viinalass.

«Oleme Danieliga ammused sõbrad ja loodan, et meie omavaheline keemia aitab luua nii osalejatele kui vaatajatele mõnusa ja nauditava õhkkonna,» nentis Lemsalu.

Viinalass aga lisas, et Eesti Muusikaauhinnad 2022 gala juhtimine on kahtlemata väljakutse, kuid ühtlasi ka väga suur au. «Kuna 2021. aastal avaldati väga palju head muusikat, olen siiralt rõõmus, et saan anda oma panuse sündmuse õnnestumiseks ja olen mõnusas ootuses, et kõikide sõprade ning kolleegidega üheskoos möödunud aastat tähistada!»

21. detsembril alustas tööd 180-liikmeline žürii selgitamaks välja Eesti muusika 2021. aasta parimad autorid, esitajad ja muusikatootjad. Kokku valib muusikavaldkonna spetsialistidest koosnev žürii välja need 17, kes saavad erinevates kategooriates ka auhindadega premeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles