Värske Hollywoodi suurfilmiga on seotud ka tuntud Eesti pianist

Elu24
Copy
Kristjan Randalu
Kristjan Randalu Foto: Mihkel Maripuu

Alates kolmapäevast on filmisõpradel võimalik näha kinodes uut ulmefilmi «Matrix: Ülestõusmine». Filmis on oma osa ka Eesti pianistil! 

Kultussaaga neljanda osa «Matrix: Ülestõusmine» klaveripartii on sisse mänginud tunnustatud Eesti pianist Kristjan Randalu.

«Üksinda stuudios salvestasin,» tõdes Randalu «Aktuaalses kaameras». Klaverimäng salvestati kaks aastat tagasi, enne filmivõtteid, Berliini helistuudios. «See on selline pusle mäng, et heliloojatel peab olema nägemus, mis suunas see hakkab minema.»

Filmimuusika kohta nentis pianist: «See on massiivne. Kasutatud on koori ja järeltöötluses hulganisti eriefekte.» 

Maailmakuulsate filmitegijatega sattus ta koostööd tegema tänu Kristjan Järvile. «Salvestasime muusikat seriaalile «Babülon-Berliin» ja järgnesid mitmed koostööd,» nentis Randalu, öeldes, et viimane ongi «Matrix: Ülestõusmine». 

Kristjan Randalu
Kristjan Randalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänu mitmekülgsele loomingulisele tegevusele on Randalu teinud arvukalt koostööd eri maade muusikute, orkestrite ja ansamblitega ning esindab aktiivselt Eestit maailma mainekatel jazzifestivadel ja olulisematel kontserdilavadel. Tema lavapartnerite hulka kuuluvad mitmed jazzimaailma suunanäitajad nagu Mathias Eick, Ari Hoenig, Mark Guiliana, Nguyên Lê, Ben Monder, Nils Petter Molvaer, Trygve Seim ning Dhafer Youssef. 

Randalu klaverimäng nii solisti kui ka ansamblimuusikuna kõlab enam kui 40 plaadil, mille hulka kuulub ka Grammy nominatsioon 2006. aastal.

«Matrix: Ülestõusmine»

Filmi tegevus rullub lahti futuristlikus San Franciscos, kus habetunud ja pikkade juustega Neo, kes oma endisest elust midagi ei mäleta, on nutiseadmetest sõltuvuses ja elab halli massi keskel tavapärast muserdavat elu, neelates muudkui talle arsti välja kirjutatud siniseid tablette. Ta käib regulaarsetel kohtumistel terapeudi juures ning on kimpus pidevalt esile kerkivate mälestustega. Neo põrkub kohvikus kokku Trinityga, kellega kohtumine äratab mõlemas tunde, nagu nad oleksid tuttavad. Edasi seisab ees kohtumine pealtnäha noore Morpheusega ja iseenda vanema versiooniga peeglis ning nüüd ootab taas ees märulirohke retk maatriksisse.

Vaata treilerit ja loe pikemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles