STAARIST TAPEEDIKS ⟩ «Surm Niilusel» reklaamklipp näitab Armie Hammerit nii vähe kui võimalik

Spekter
Copy
Gal Gadot filmis «Surm Niilusel»
Gal Gadot filmis «Surm Niilusel» Foto: Filmikaader

Veebruaris peaks viimaks ometi publiku ette jõudma Agatha Christie ühe kuulsaima mõrvamüsteeriumi värske ekraniseering «Surm Niilusel». Korduvalt edasi lükatud ja viimaks ka seksiskandaali küüsi sattunud filmile ilmus äsja uus treiler. 

 

Terased filmifännid märkasid, et uues klipis püütakse ilmselgelt üht selle suurimat probleemi, milleks on Hollywoodis põlu alla sattunud näitleja Armie Hammer, n-ö vaiba alla pühkida. Ja seda üsnagi edukalt – klippi vaadates on selge, et meest näidatakse nii vähe kui võimalik.

Vaata värsket treilerit:

Vaata võrdluseks 2020. aasta suvel ilmunud esimest õrritustreilerit, kus Hammeri tegelane naiste võrgutajana selgelt rohkem figureerib:

Mõrvalugude klassikal põhinev film pidi kinodesse jõudma juba 2019. aasta detsembris, ent jäi siis koroona tõttu vahelduva eduga pausile, kogudes pidevalt uute esilinastuste kuupäevatempleid. Viimastel andmetel pidi staaridest kubisev mõrvalugu ekraanidele valla pääsema septembris 2021, ent siis tabas filmi üht staari Armie Hammerit seksiskandaal ning järgnes «hävituslaine», mis ähvardab koos võigaste süüdistustega kohtusse kaevatud näitlejaga põhja viia ka filmi, mille ülejäänud tegijad milleski süüdi pole.

34-aastase ameerika näitleja ümber puhkes meediaskandaal tänavu jaanuaris, kui keegi naisterahvas avalikustas väidetavalt Armie Hammerilt saadud fetišimaigulised tekstisõnumid, milles näitleja fantaseeris naise ihu söömisest. Algselt humoorikana mõjunud skandaal võttis peagi aga süngemad toonid, kui näitlejale esitati vägistamissüüdistus. Hammeri karjäär on selle tulemusena karidel: mees on ilma jäänud oma agendist ning välja pudenenud mitmest filmiprojektist.

Filmitööstuses on panused kõrgel ning mõistagi ole ükski filmitegija huvitatud koostööst näitlejaga, kellel on inimsööja ning vägistaja maine. Paraku olnuks Hammeri asendamine ja stseenide ümberfilmimine kõnealuses filmis väga ebamõistlik, sest selline tükk viiks kogu projekti tõenäoliselt miinusesse. Nii on selgelt otsustatud teha kõik mis võimalik, et Hammeri osalus filmis maksimaalselt summutada ning film lõpuks lihtsalt välja panna –filmi kallal töötas suur hulk inimesi ning ühe näitleja pattude pärast ei ole mõtet kogu asja maha kanda.

Mõrvaloo lavastas «Teneti» täht Kenneth Branagh, kes taaselustab kinoekraanil legendaarse Hercule Poirot tegelaskuju, mis on lisaks vapustavale naisnäitlejate ansamblile (Gal Gadot, Rose Leslie, Emma Mackey, Jennifer Saunders jt) filmi tugevaimaks trumbiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles