ÜLEVAADE Mida pakuvad pühadel vaatamiseks Eesti telekanalid?

Lauljad Kaire Vilgats ja Dagmar Oja Kanal 2 saates «Jõulusoov» Foto: Kanal 2
Spekter
Copy

Eesti telekanalid on piduehteis ning jõulusoojust õhkub eetrist hommikust õhtuni. Siin on ülevaade parimatest paladest, mida vaatajale jõulude eel ja ajal telerist serveeritakse.

 

Kanal 2

Pühadeaja programmile lükkas eile hoo sisse saatejuht Keili Sükijaineni eestvedamisel loodud kolmeosaline uus heategevussaade «Jõulusoov», mille teine osa on eetris täna ning viimane homme, 23. detsembril. Saates kogutakse televaatajate abil toetust kolmele vaprale poisile ning kõlab kaunis muusika Ivo Linna, Liis Lemsalu, Koit Toome, Uku Suviste, Tanel Padari jt esituses.

Täna õhtul jõuab eetrisse Marian Võsumetsa meeleolukas pühadereportaaž «Jõulud Londonis» ning laupäeval, 25. detsembril Leho Lehise teisel pool lahte elavate eestlaste pühadest rääkiv «Sinivalged jõulud».

Jõululaupäeva õhtu täidab Kanal 2 eetris muusikaga Elina Nechayeva kontsert.

Pühade puhul leiab temaatilise filmiprogrammi nii Kanal 2 kui ka selle emaettevõtte Duo Media teistelt kanalitelt.

Kanal 2s jooksevad alates 20. detsembrist hommikuti südamlikud Hallmarki filmid. 25. detsembril alustab «Surmarelva» maraton (filmid 1-4), 26. detsember on aga «Mr. Beani» päralt. Jõulupühade õhtuti on eetris «Fantastiliste elukate» filmid, mis uuel aastal kinodes jätku saavad, samuti «Tipptunni» saaga märulid.

Duo 5 näitab 25. detsembril «Sõrmuste isanda» filme (1-3), 26. detsembril on kavas Eesti filmide maraton («Päevad, mis ajasid segadusse», «Ükssarvik», «Asjad, millest me ei räägi», «Svingerid»). 

Filmzone näitab pühade puhul jutti ära eepilise märulisaaga «Palgamõrvarid» filmid.

TV3 näitab pühade puhul Eesti jõulufilmi «Eia jõulud Tondikakul».
TV3 näitab pühade puhul Eesti jõulufilmi «Eia jõulud Tondikakul». Foto: Filmikaader

TV3

Jõuluaeg TV3s on kantud alati heategevuseks suuri summasid koguvast «Inglite aja» saatest – Tuuli-Ann Freienthali juhtimisel oli traditsiooniline heategevuslik saade eetris 20. detsembril ning terve jõulunädala ehk kuni 27. detsembrini on avatud annetustelefonid, kuhu helistades saab toetada viit abivajajat. Läbi terve jõuluaja on kanali eetris saates esinenud muusikute jõulutervitused ning TV3 saatejuhtide jõuluklipid, mille taustaks kõlab Ott Leplandi uus lugu «Jõulud rõõmsaks!».

Pühadeaja filmiprogrammis on TV3 eetris «Eia jõulud Tondikakul», «Paddingtoni seiklused 2», «Grinch», «Beethoven 5», «Alice imedemaal», «Alice peeglitagusel maal», «Minu sõber lohe», «Suur ja kõikvõimas Oz» ning traditsioonilised «Üksinda kodus» ja «Visa hinge» filmid.

ETV saatejuhid pühadesäras: Anna Pihl, Owe Petersell, Anu Välba, Hannes Hermaküla, Margus Saar ja Katrin Viirpalu.
ETV saatejuhid pühadesäras: Anna Pihl, Owe Petersell, Anu Välba, Hannes Hermaküla, Margus Saar ja Katrin Viirpalu. Foto: Siiri Lubaso

ETV

23. detsembril avavad erisaates «Õnnega koos» viis inimest ukse oma maailma ja jagavad õnne valemit. Pühade meeleolus on ka «Osoon» ja «Suus sulav Eesti», mille jõulusaateid näeb 24. detsembril.

Esimese jõulupüha hommikul toob Suure-Jaani pühadetraditsioonid kodudesse «Maahommiku» jõulusaade. 25. detsember on traditsiooniliselt ka heategevussaate «Jõulutunnel» päralt, mida juhivad Margus Saar ja Katrin Viirpalu. Vähiravifondi toeks on esimesel jõulupühal heategevusprogramm ka ETV+ ekraanil.

Erilisi kohtumisi jagub aga ka 24. ja 26. detsembri õhtusse, sest esmakordselt on eetris stuudiosaade «Jõulud ETV-ga». Reedel, 24. detsembril juhivad jõulustuudiot Anna Pihl ja Owe Petersell ja teisel jõulupühal teevad vaatajatele kingituse Anu Välba ning Hannes Hermaküla.

Jõululaupäeva jumalateenistuse toob ETV vaatajateni üle kell 16 Puhja kirikust, esimese jõulupüha jumalateenistusest saab osa 25. detsembril kell 13.

26. detsembril jõuab vaatajate ette värske jõulukontserdi The Swingersi, Birgiti ja Ott Leplandiga. 26. detsembri õhtul on ETV ekraanil ka Michel Bublé kontsert.

ETV2 pakub muusikaelamuse nii 24. kui ka 25. detsembril: «Jõulud Jonas Kaufmanniga» viib igihaljaste jõululauludega talvisele rännakule Austria lumistele maastikele ja Salzburgi jõulusaginasse, kontsertetendus «Kristjan Järvi Pühitsus» toob ühele lavale kokku noored andekad muusikud Noep, Mick ja Angeelia Pedaja ning Anett ja Kristjan Järvi Ensemble'i.

Nooremaid televaatajaid kostitab ETV2 kuni koolivaheaja lõpuni muinasjutuliste koguperefilmide ja multikatega: «Tinka jõulumuinaslugu», «Jõulutöökoda», «Jõulutaadi suured saladused», «Tigu ja Vaal», «Lammas Shaun» jt.

26. detsembril kell 16 näitab ETV2 värsket koguperefilmi «Haldjarahvas pagariks», päev varem muusikalist lavastust «Sipsik ja vana aja asjad». Kõiki filme näeb ka Lasteekraan.ee lehel, kus lisaks ETV2 ekraanil näidatul on vaatamiseks üleval mitmeid teisigi lastele mõeldud filme ja multikaid.

Lisaks pakub ERRi tasuta veebikanal Jupiter koos Vahur Kersnaga humoorikaid näärisoovitusi, sest telelegend on igaks päevaks valinud välja ühe pärli ERR-i arhiivivaramust.

Vaata ERRi jõulukava lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles