Madis Veskimägi: poliitikud arvavad, et hambaravi on niisama iluteenus ja inimese oma lõbu

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Tõstamaa, 28.01.2020. 
Tõstamaa perearst Madis Veskimägi. Tõstamaa tervisekeskus. 

Tõstamaa Family doctor Madis Veskimägi.
Foto: Remo Tõnismäe/Postimees
Tõstamaa, 28.01.2020. Tõstamaa perearst Madis Veskimägi. Tõstamaa tervisekeskus. Tõstamaa Family doctor Madis Veskimägi. Foto: Remo Tõnismäe/Postimees Foto: Remo Tõnismäe

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi jagas ühismeedias oma mõtteid seoses hambaravi korraldusega Eestis. «Mitte ainult Tõstamaal, vaid Eestis üldiselt on olukord rahva suus kurb. Meie poliitikud ja tervishoiujuhid arvavad, et hambaravi on rohkem niisama iluteenus ja suures osas inimese oma lõbu. Kes tahab, see maksab. Kes ei maksa - ise teab!» 

Madis Veskimägi on kindel, et hea tervise üks alustugedest on terved hambad. «Kõik inimesed peaksid igal aastal külastama hambaarsti ja tekkinud tillukesed augud tehakse korda. Kurb, kuid väikesest probleemist saab aastatega suur ja siis väga suur,» kirjutab tohter Facebookis.

«Kõik on kõigega seotud. Puuduvad hambad toovad kaasa kroonilised söögitoru-maoprobleemid. Krooniline põletik kurnab kogu keha, kaasneb halb hingeõhk. Sellest tekivad uued probleemid- sotsiaalne eraldumine, depressioon, töökaotus. Teame hästi, et pool praetaldrikust peaks olema toorsalat. Iga päev peaks sööma kaks-kolm õuna, kuid valutavate või puuduvate hammastega ei ole see võimalik. Selle asemel lutsutatakse vorsti-jahusousti lödiks keedetud makaronidega. Sest muud ei jää üle!» selgitab Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles