Keili Sükijaineni «Jõulusoovi» saade kutsub üles aitama kolme vaprat poissi

«Jõulusoovi» saatejuht Keili Sükijainen koos esimese saate kangelase Romeniga. Foto: Kanal 2
Spekter
Copy

Täna kell 20 alustab Kanal 2s saatejuht Keili Sükijaineni juhtimisel heategevussaade «Jõulusoov», mis toob kolmel järjestikusel õhtul ekraanile südantsoojendavad lood abi vajavatest tublidest inimestest ning avab annetusliinid. Stuudios hoiavad täna muusikalist meeleolu üleval Liis Lemsalu ja Ivo Linna. 

«Jõulud on andmise ja märkamise aeg. «Jõulusoov» läheb appi lastele, kes kannatavad iga päev erakordselt karmi ja ebaõiglase haiguse käes, et üheskoos nende elu paremaks muuta. Igal õhtul saame tuttavaks ühe noore ja tubli, ent meie abi vajava lapsega. Saate eesmärk ongi tulla appi suure murega väikestele inimestele meie keskel,» teatab Kanal 2. 

«Teinekord jääb mõne mure leevendamine just raha taha. Pühade aeg on näidanud Eesti rahva suurt ja heldet südant. Üheskoos panustades saame muuta endast nõrgemate elu paremaks ja selleks ongi «Jõulusoov» käima lükatud,» ütleb saatejuht Keili Sükijainen.

«Jõulusoovi» saates kõlab heategude ja ühtehoidmise innustuseks kaunis muusika: esinevad Ivo Linna, Koit Toome, Uku Suviste, Jaagup Tuisk, Tanel Padar, Kaire Vilgats ja Dagmar Oja, Liis Lemsalu, Eleryn, Inga ja Rahel.

Romeni lugu: kallis ravim aitab paremale elule

Tänane, saate esimene lugu viib vaataja Pärnumaale, kus elab pealtnäha täiesti tavaline, rõõmsameelne ja tragi 13-aastane Romen. Vähesed teavad aga, et terve elu on teda vaevanud äärmiselt karm ning haruldane haigus, mis kahjustab eelkõige tema kopse –tsüstiline fibroos. Seni elas poisi perekond teadmises, et nende lapse jaoks ei ole maailmas ravi olemas, kuid nüüd on arstid avastanud kindla ravimi, mis poissi aitaks. Selle eest tuleb aga ainuüksi ühes kuus välja käia 18 000 eurot. Haigekassa seda ravi aga veel ei rahasta.

«Jõulusoov»: Taneli lugu
«Jõulusoov»: Taneli lugu Foto: Kanal 2

Taneli lugu: geenirikke kiuste jalule

Homne lugu rullub lahti Saaremaal, kus elab ratastooli aheldatud 17-aastane Tanel, kel on haruldane geenirike, mida leidub maailmas vaid 40 inimesel. Juba lapsena kaotas Tanel ootamatu terviserikke tõttu oma ema ning mõne aasta eest röövis karm tööõnnetus ka tema isa. Vaatamata raskustele on Tanel suutnud oma kasuema abiga hakata tasapisi kõndima, kuid vajab täielikult jalule saamiseks veel abi – ka televaataja oma.

«Jõulusoov»: Ragnari lugu
«Jõulusoov»: Ragnari lugu Foto: Kanal 2

Ragnari lugu: invalift teeks elu lihtsamaks

Neljapäeval on «Jõulusoov» Valgamaal, kus elab kolmas abivajaja, 7-aastane Ragnar. Särasilmne väike poiss ei ole päris tavaline laps – ta vajab kõigega oma elus abi, sest on arengult jäänud pooleaastase beebi tasemele. Tema vankumatuks kaljuks on ema Ragne, kes näitab ehedalt, kui kõikevõitev võib olla ema armastus. Mitmete saatuselöökide kiuste tugeva tiimina edasi läinud perekond unistab üle kõige invaliftist, mis aitaks aina kasvavat ja kosuvat Ragnarit ja tema ema nende koduses elus.

Vaata «Reporteri» saatelõiku:

«Jõulusoovi» annetusnumbrid


Annetusliinid on juba avatud ning toetust saab avaldada, helistades alljärgnevatele numbritele:
 

9002205 – annetate 5 eurot

9002210 – annetate 10 eurot

9002225 – annetate 25 eurot
 

Annetuse saab teha ka MTÜ Kanal 2 Heategu arveldusarvele EE272200221074700429.

Iga annetatud euro läheb otse Kanal 2 Heategu MTÜ kontole ning kasutatakse sihipäraselt nende abistamiseks, kelle jaoks saates raha kogutakse.

«Jõulusoov» on eetris 21., 22. ja 23. detsembril kell 20.00 Kanal 2s.

«Jõulusoov»
«Jõulusoov» Foto: Konstantin Sednev / Kanal 2
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles