TULEKUL ⟩ Hollywoodi staarid võitlevad kevadel verises viikingimöllus

Spekter
Copy
Viikingidraama «The Northman» peaosas on Rootsi näitleja Alexander Skarsgård.
Viikingidraama «The Northman» peaosas on Rootsi näitleja Alexander Skarsgård. Foto: Filmikaader

Aprillis jõuab publiku ette režissöör Robert Eggersi viikingimärul «The Northman», mis toob ekraanile terve rea Hollywoodi tippnäitlejaid.

Eggersi varasemate tööde hulka kuuluvad 2015. aasta menuõudukas «Nõid» (The Witch) ja paari aasta tagune festivalihitt «Majakas» (The Lighthouse). Esimesest sai tuule tiibadesse tänaseks lennukat karjääri teinud Anya Taylor-Joy, teises tegid mehise ekraanidueti uuel aastal Batmani rolli asuv Robert Pattinson ja Willem Dafoe.

Nii Taylor-Joy kui ka Dafoe astuvad üles ka lavastaja viikingiseikluses, kus löövad kaasa veel Nicole Kidman, Ethan Hawke.  

Peaosas, oma isa surma eest kättemaksu vanduva viikingiprintsi rollis astub üles Rootsi filmitäht Alexander Skarsgård, kes on end linaloos vaatajate rõõmuks taas musklisse ajanud – nii nagu 2016. aasta filmiks «Tarzani legend». 

Nicole Kidman, kes põhjamaiselt sünges ja verises loos printsi ema kehastab, mängis Skarsgårdiga koos ka Eesti vaatajate seas menukas HBO miniseriaalis «Suured väikesed valed». Sarjas kehastasid nad abielupaari.

Üllatajana mängib filmis ka Islandi lauljatar Björk, kelle filmikarjäär suuresti algas ja lõppes Lars von Trieri 2000. aasta filmiga «Tantsija pimeduses».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles