Iirimaal uuriti, miks keegi ei ole saanud 6 kuud loto peavõitu

Inna-Katrin Hein
Copy
Lotopiletil numbrite märkimine. Pilt on illustreeriv
Lotopiletil numbrite märkimine. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Iirimaa riikliku lotoga ei ole keegi saanud peavõitu pool aastat ning sel nädalal hakkas seda uurima ja arutama Iiri parlament.

Iirimaa lotoreeglite kohaselt on peavõit kõige rohkem 19 miljonit eurot, mille saamiseks on vaja kuus numbrit õigesti ära arvata. Iirlaste silmis ei ole see summa piisavalt suur, teatab theguardian.com.

Kui jackpot'i keegi ei võida, siis saavad raha juurde väiksemad võidud.

Tsentristlik-parempoolse partei Fine Gael rahvasaadik Bernard Durkan nõudis, et parlament loto korraldamist ja võiduvõimalusi uuriks.

«Ma ei väida, et keegi tegeleb pettusega, kuid kuidas saab olla nii, et pool aastat ei saa mitte keegi peavõitu. Tahan olla kindel, et loto korraldamisel on kõik õigesti tehtud,» sõnas Durkan.

Statistiliselt on peavõidu tulemata jäämine väga haruldane.

«Tõenäosus, et peavõitu ei tule, on sama, kui keegi viskab täringut 37 korda ilma kuut saamata,» ütles Iiri loteriifirma tegevjuht Andrew Algeo.

Loto kontrolliorgani juht Carol Boatea andis 15. detsembril loto teemal Iiri parlamendi majanduskomisjonis aru. Komisjoni liikmed küsisid temalt, kas loosimasinaga on probleeme.

Boatea kinnitas, et ei ole. Ta lisas, et kasutatakase mehaanilist loosimasinat ning on olemas tõenäosus, et peavõitu ei tule.

«Kui vaadata jackpot'i sagedust, siis võib ka olla kuudepikkune vahe enne, kui peavõit tuleb,» selgitas Iirimaa loto kontrolliorgani juht.

Iirimaa parlamendi majanduskomisjon langetas otsuse, et praegu veel loto loosimisreegleid ei muudeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles