USA-s vabastati inimröövija kogemata vanglast ning nüüd ei leia politsei teda üles

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Vangla trellid.
Vangla trellid. Foto: Sille Annuk

Ärimehe röövinud ameeriklane Matthew Amos Bruke vabastati kogemata vanglast, kuna mõned dokumendid olid kaduma läinud. Nüüd ei leia politsei aga 17 aastaks vangi mõistetud meest kusagilt.

35-aastane Matthew Amos Bruke mõisteti eelmisel kuul USA-s 17 aastaks vangi, kui leiti, et ta on süüdi suures pangapettuses ja ärimehe Elton B. Stephens juuniori röövimises, vahendab Insider.

Kohus määras Bruke'i föderaalvanglasse, mis tähendab seda, et ta antakse föderaalvõimudele üle, kui osariigis on tema karistus või süüdistused lõpetatud. Mees viidi üks hetk Jeffersoni maakonna vanglasse, et ta saaks osaleda kohtuistungil. 

Üleviimise ajal ei antud vangla töötajatele vajalikke dokumente, mistõttu Bruke vabastati ekslikult pärast istungit. Tuleb välja, et mehe süüdistuste asjus on toimunud mitu istungit, kus ühes jäeti karistus määramata ning teises määrati talle 17-aastane vanglakaristus. Mingil põhjusel oli vangla töötajatel vaid dokument esimese kohtuotsuse kohta, mille alusel Bruke vabastatigi.

Nüüd on aga kurjategija teadmata kadunud. Juhtum vajab põhjalikku uurimist, sest kõigile on mõistatus, kuidas selline apsakas juhtuda sai. Põgenemise tõttu võib Bruke'i oodata lisaks juba mõistetud karistusele veel viieaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles