VÄLKINTERVJUU ⟩ Ott Sepp ja Märt Avandi vastavad: kas «Tujurikkuja» tuleb kunagi tagasi?

Liina Suvi Ristoja
, Spektri toimetaja
Copy

Täna õhtul naerutavad peomeeleolus telepublikut Kanal 2 saates «Suur aastavahetuse mälukontroll» näitlejad Märt Avandi ja Ott Sepp. 

Omaaegse sketšisaate «Tujurikkuja» staarid võtavad lõppeva aasta kokku koos «Teletopi» residentkoomikute Mart Juure ja Peeter Oja ning saatejuht Mart Normetiga. Tabasime uusaastaöö huumori spetsialistid vahetult saate salvestuse järel.

Ajalooline saade sai kokku: ärapanijad ja tujurikkujad vana-aasta õhtul koos. Kuidas oli?

Ott: Oli lustiline! Pean ütlema, et mina ei olnud mitte kordagi näinud saadet «Teletop», enne kui ma siia tulin. Nii et ma ei teadnud üldse, mis siin hakkab toimuma. Toimus see, et oli väga tore ja sain ka teadmisi juurde Eesti ühiskonna ja möödunud aasta kohta, mida ma enne ei teadnud. Ja samuti võib-olla isegi natukene oma kaasmängijate Märdi, Peetri ja Mardi kohta. Rääkimata Mart Normetist, kelle kohta ma sain teada, et ta on väga ebakompetentne saatejuht!

Märt: See oli ikka raju ebaprofessionaalsus, täitsa uskumatu.

Ott: Häbiväärne!

(Naerukoht.)

Märt: Ei, väga tore oli, muidugi. Mõlema Mardiga – mis siin viga teha saadet niimoodi.

Millised on teie kokkupuuted varasemalt olnud?

Märt: Mina olen Peetriga kokku puutunud korduvalt ja Mart Juurega ka korduvalt.

Ott: Mart Normetiga me tegime Eesti Laulu, eks ole. Mart Juurega ma olen teinud «Ärapanijat» kunagi. Peetriga – oh heldus, ei teagi kohe, ka kindlasti midagi. Niisamagi oleme kokku puutunud ning võõrad üksteisele väga ei olnud.

Kas te saite lõppevast aastast teada midagi, mis varem kõrvust mööda oli lipsanud?

Ott: Jaa, mõningaid uudiseid ja pealkirju küll, aga ühtlasi tuli ka väga palju meelde. Mina sain teada, et inimese mälu on ikka väga lühikene. See, mis toimus alles aasta tagasi – mina arvasin, et see oli juba mitu aastat tagasi! Kõik need sündmused, valitsuse vahetused – absoluutselt ei mäletanud. Et jah, selline kokkuvõte on, eriti aasta lõpus, ikka kasulik ka. Siis tead, mis toimub!

Loe ka: INTERVJUU 〉 «Teletopi» saatejuht Mart Normet: satiir aitab ühiskonna ülekeemist ära hoida

Aasta lõpus inimesed ikka kipuvad «Tujurikkujat» taga igatsema. Nüüd on juba 6 aastat möödas viimasest saatest. Kas vahepeal ise ka tunnete igatsust saate järele?

Märt: Nende ilusate hetkede järele on ikka igatsus. Mitte, et seal oleks olnud inetuid hetki, vaid ma pean silmas lihtsalt seda tööd ja vaeva. Seda küll ei igatse taga, sest see oli ikka tohutu stress.

Ott: See oli raske, jah.

Märt: Aga nostalgiline ja ilus mälestus on ta, loomulikult.

Ott: Absoluutselt. Aga selleks ta ka jääb, sest «Tujurikkuja» enam tagasi ei tule.

Aga kas muidu oleks teoreetiliselt olnud hea aasta «Tujurikkujaks»?

Märt: Jaa. Tegelikult pole ükski aasta halb «Tujurikkujaks».

Ott: Ja aina paremaks läheb!

Millised on teie enda läbi aegade kõige lemmikumad «Tujurikkuja» sketšid?

Ott: Neid ikka oli seal. Mõned on lihtsalt toredad vaadata ja mõned on sellised, kus me oleme ise hästi mänginud. Ja siis on veel mõned, mis sisuliselt paremad. Keeruline öelda. Mõned on ka ajaloo hämarusse jäänud...

Märt: Mõned ka põhjendatult, samas mõned mitte. See, mis nüüd koroonaepideemiaga uuesti üles kerkis.

Ott: Jah, see «Noroviirus»!

Märt: Vot, see on minu meelest täitsa lahe.

Ott: See tuli täitsa lahedalt välja, jah, kus terviseameti direktor seal võitleb selle pandeemiaga. Ma jään ka selle juurde.

Mida uus aasta teile toob?

Märt: Mul hakkavad proovid – mängin oma stand-up monotükki «40» edasi.

Ott: Mina teen uue monotüki, selle pealkiri on «Jokker» ja see esietendub 4. veebruaril. Mängin seda erinevates kohtades, erinevates linnades. Tegelengi praegu sellega – õigemini hakkan aktiivselt sellega tegelema, sest siiamaani on olnud väga kiire. Mängin veel mõningaid etendusi edasi, näiteks suvel tuleb uuesti kordusele «1984» Vanemuise teatris. Kus ei ole alla kirjutanud veel, ei julge igaks juhuks öelda.

Märt (filmitreileri häälega): Sel suvel rahva poolt palavalt armastatud Jaanihanso siidritalus «Stseenid ühest abielust» – Evelin Võigemast ja Märt Avandi.

Ott: Aga see on ju välja müüdud juba.

Märt: Võib-olla, jah. Ma ei tea. (Piletid on veel saadaval – toim.)

«Suur aastavahetuse mälukontroll»

Märt Avandi, Ott Sepp, Mart Juur ja Peeter Oja mõõdavad oma mälumahtu Kanal 2 suures aastavahetuse mälukontrollis. Kodudes saab kaasa mängida aasta suurimat mälumängu ja meenutada, mis olid need pöörased ja pöördelised sündmused, mis toimusid Eestis ja maailmas aastal 2021. Tähelepanu! Saade sisaldab suhkrut, nisujahu, säilitusaineid ja naerugaasi. Saatejuht on Mart Normet.

Reedel, 31. detsembril algusega kell 20.00 Kanal 2s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles