Jõuluõhtusöök tõelise eestlase kombel

Copy
Foto: Maxima Eesti OÜ

Jõulud on üks tähtsamaid pühasid Eestis, mida tähistatakse pere keskel 24. detsembril. Juba enne jõulude algust on traditsiooniks saanud kodude kaunistamine pühadehõnguliseks ning mis kõige olulisem, kuuse tuppa toomine. Kui kätte on jõudnud jõululaupäev, siis hakatakse tegema ettevalmistusi õhtusöögiks, tuba täitub magusa piparkoogi lõhnaga ja soe glögi pakub parajalt soojust külmal talvepäeval.

Talvised toidud kipuvad Eestis olema külluslikud ja rammusad, et külmal ajal energiat ja soojust pakkuda. Jõuluõhtusöögi toit pole erand, kus põhitoiduks on verivorst, sült, hapukapsas, ahjukartul ja sealiha. Lisaks traditsioonilisele valikule kaetakse laud ka uute maitsetega ning arvestatakse üksteise eelistustega. Jõulud on igaühe jaoks kiire aeg ning tihti ei jõua kõiki ettevalmistusi üksi tehtud, mistõttu on abikäed alati teretulnud. Mugav variant on pakkuda peolaual valmistoitu, et ei peaks tundide viisi jõuluõhtul toitu valmistama. Kodused maitsed, kvaliteetne toit ja just nagu vanaema tehtud – need on märksõnad, mida ootame oma toidult, isegi kui tegemist on valmistoiduga.

Foto: Maxima Eesti OÜ

Armastatud kodumaine kaubamärk on Meistrite Kvaliteet, mida iseloomustab kompromissitu kvaliteet, värskus ja mis veel olulisem - isuäratav väljanägemine. Klientide poolt armastatud jõulusortimenti kuulub kana pohla marinaadis, mis on meeldiv kombinatsioon traditsioonilistest jõulu maitsetest. Lihale annavad magus-hapu meki pohlad, jõulu lõhna toob tuppa kaneel ning värskust lisab rosmariin. Kogu selle harmoonia seob omavahel kokku üks väike lusikatäis adžikat. Peolauale leiab maitseid ka kalaarmastajatele, Meistrite Kvaliteedi lõhe apelsiniga on mee ja apelsini harmooniline kooslus, mis muudab tavalise lõhesteigi suus sulavaks hõrgutiseks ja alati leidub jõululaua taga inimesi, kes eelistab kõiki eelnevalt nimetatud lihasid mahlasele pardile. Pardikoib aprikoosi kastmes, kus apelsini mahla happelisus ja aprikoosi naturaalne magusus loovad sellest kastmest ülimalt maitsva kombinatsiooni. Mõeldes alati ka taimetoidu eelistajate peale, täiendati Meistrite Kvaliteedi jõulusortimenti imemaitseva röstitud kõrvitsaga, millele lisab värskust ja jõulumaitseid apelsini ja kaneeli garneering. Parajalt hapukas maitsepuhastaja rammusa seaprae kõrvale on jõhvikasalat, lisades särtsu ja värskust mõnusa selleriga. Klassikaline seenesalat on täpselt nagu vanaema tehtud ning peedi-mandariini salat, kus traditsiooniline salatikaste on asendatud kaneelise dressinguga, sidudes peedi ja mandariini maitsed omavahel ideaalselt kokku. Mahlane kõrvitsavinegrett peaks kuuluma igale peolauale ning tähelepanu väärivad ka glögimarinaadis heeringas ja lumehangesalat. Huvitava nimega salat ei kujuta endast sugugi lumehange, vaid tegemist on mõnusalt koduse salatiga, mis sisaldab kartulit, porgandit seeni ja kana. Kogu jõulusortimendi valik koosneb meile kõigile tuttavatest jõulupärastest maitsetest, kuid viisil mida tavaliselt ei tehta.

Meistrite Kvaliteedi tooted käivad kaasas trendidega, arvestades klientide soove ja vajadusi. Magustoitude puhul on keskendutud taimse valiku suurendamisele ning valge suhkru vältimisele. Toodetes on rõhk pandud pruuni roosuhkru kasutamisele ja valitud sortimendis on tavaline suhkur asendatud täielikult meega. Valikut täiustavad ka eksklusiivse välimusega tordid, mida on hea peolauale kaasa haarata.

Üks nendest on armastatud jõulukook, mis koosneb kakaobiskviidist ja kohupiima-kondentspiimakreemi vahelduvast maitserohkest sisust. Kooki täiustab mõnusalt krõbe piparkoogiküpsiste puru ning särtsu lisavad värskendavad pohlad ja jõhvikad.

Foto: Maxima Eesti OÜ

Vanarahva tarkus ütleb, et jõuluõhtul või jõuluööl söödud toit on paganlikust ajast pärit oluline perekondlik sündmus. Toiduportsjoneid pidi olema seitse, üheksa või kaksteist, et tuua õnne ja ohtralt saaki järgmiseks aastaks. Meistrite Kvaliteedi toiduvalik on mitmekesine ja külluslik ning isegi peale kaheteistkümnendat toidukorda leiab uusi maitseid, mida proovida.

Arvestades külaliste erinevaid maitse eelistusi, kuid pakkudes siiski koduseid ja traditsioonilisi jõuluroogasid on lihtne lahendus teha ostud Maximas. Nii XX kui ka XXX kauplustest leiab parima valiku Meistrite Kvaliteedi tooteid ja seda kõike odavaima hinnaga.

Copy
Tagasi üles