VIDEO ⟩ Indoneesia Sulawesi saare lõunaosa raputas maavärin magnituudiga 7,3

Inna-Katrin Hein
Copy
Indoneesia Sulawesi saart tabas maavärin magnituudiga 7,4. Pildil saare lõunaosas Makassaris hoonetest väljunud inimesed
Indoneesia Sulawesi saart tabas maavärin magnituudiga 7,4. Pildil saare lõunaosas Makassaris hoonetest väljunud inimesed Foto: Daeng Mansur/Scanpix

Indoneesia Sulawesi saare Lõuna-Sulawesi provintsi raputas täna maavärin magnituudiga 7,3. Selle epitsenter oli Floresi meres ja see mõjutas eelkõige Ida-Nusa-Tenggara piirkonda.

Maavärin oli kohaliku aja järgi kell 10.30 (Eesti aja järgi 5.30). Majad värisesid, kuid keegi vigastada ei saanud ega hukkunud, teatab bbc.com.

Maa värises piirkonnas, kus elab viis miljonit inimest. Kui maavärin oleks olnud võimsam ja epitsenter saarel, siis oleks ka hukkunuid. 

Paanikas inimesed jooksid hoonetest igaks juhuks välja ning haiglatest ja hotellidest evakueeriti inimesi.

Maavärin kestis paar minutit ja üsna pea jätkus Sulawesi saarel tavapärane elu.

Sulawesi seismoloogid andsid maavärina alguses tsunamihoiatuse, kuid see tühistati kiiresti.

Indoneesias on veel teine loodusprobleem. Jaava saarel hakkas kümme päeva tagasi purskama Semeru vulkaan ja senistel andmetel on hukkunud vähemalt 46 inimest. Vulkaani läheduses elavaid inimesi on evakueeritud.

Maavärinad on Indoneesias tavalised, kuna saarestik asub Vaikse ookeani vulkaanide ja tektooniliste laamade liitumiskohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles