NOMINENDID «Kupee nr 6» kandideerib parima võõrkeelse filmi Kuldgloobusele

Spekter
Copy
«Kupee nr 6» peaosatäitjad Seidi Haarla ja Juri Borissov Cannes'i filmifestivalil, kus film võitis grand prix' auhinna.
«Kupee nr 6» peaosatäitjad Seidi Haarla ja Juri Borissov Cannes'i filmifestivalil, kus film võitis grand prix' auhinna. Foto: IAN LANGSDON/SCANPIX

Täna kuulutas Hollywoodi välisajakirjanike liit välja tänavused Kuldgloobuste nominendid. Parima võõrkeelse filmi kategoorias pälvis nominatsiooni ka Eesti osalusega «Kupee nr 6». 

Võõrkeelse filmi kategoorias nomineeriti Kuldgloobusele veel jaapanlaste «Drive My Car», itaallaste «The Hand of God», Iraani-Prantsuse «A Hero» ja Hispaania «Paralleelemad».

Parima draamafilmi Kuldgloobusele kandideerivad «Belfast», «Coda», «Düün», «Kuningas Richard» ja «The Power of The Dog».

Parima komöödia või muusikali kategoorias said nominatsiooni «Cyrano», Netflixi filmid «Don't Look Up» ja «Tick, Tick... Boom!», äsja kinodesse jõudnud «West Side Story» ja palju Oscari-kõmu saanud nostalgiline «Licorice Pizza».

Nominentide täisnimekirja leiab siit.

Mullu skandaali tõttu filmitööstuses ja telemaastikul põlu alla sattunud Kuldgloobuste gala teeb kõik endast oleneva, et auhinnad välja jagada, kuid nii mõndagi saab tänavu teisiti olema. Pahandus sai alguse sellest, et avalikkuse ette jõudis asjaolu, et Hollywoodi välisajakirjanike liidu 87 liikme seas pole ühtegi mustanahalist inimest. Kriitika vallandas pahameelelaviini, mille tulemusena sattus liit põlu alla ning kaotas oma telepartneri NBC, mis galat ikka üle on kandnud. Viimane aasta on möödunud tulekahju kustutamise ning liidu reformimise tähe all, ent usalduse kadu näib siiani olevat korvamatu. 

Kuigi filmitööstus sai kutsed filmide esitamiseks tänavustele auhindadele, siis kuuldavasti on boikott sedavõrd tugev, et tänavused nominendid on välja valitud ühepoolselt ning vaatamata sellele, kas filmid kandideerimiseks esitati või mitte.

79. Kuldgloobuste gala peaks toimuma 9. jaanuaril.

Vaata järele nominentide väljakuulutamise otseülekannet:

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles