LÄHEB LÄBI? ⟩ Austria valitsus plaanib vaktsineerimisest keeldujaid trahvida pea 15 000 euroga aastas

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Paljud austerlased protesteerid möödunud nädalavahetusel Viinis valitsuse plaani vastu vaktsineerimine kohustuslikuks muuta.
Paljud austerlased protesteerid möödunud nädalavahetusel Viinis valitsuse plaani vastu vaktsineerimine kohustuslikuks muuta. Foto: Reuters / Scanpix

Austria 8,9 miljonist elanikust on tänaseks täielikult vaktsineeritud ligi 68 protsenti. Riigijuhtide arvates on see number aga liialt väike ja just sel põhjusel plaanib Austria esimese riigina maailmas muuta koroonaviiruse vastu vaktsineerimise elanikele kohustuslikuks. 

Austrias hakkasid 15. novembrist kehtima koroonapiirangud vaid vaktsineerimata inimestele ja neile, keda pole viirushaigusest Covid-19 terveks tunnistatud. Valitsus lootis, et kui vaktsineerimata inimeste elu väga piirata, lähevad ka nemad vaktsineerima. Nii siiski ei juhtunud ning riik pandi lukku.

Kantsler Alexander Schallenberg palus vahetult enne riigi sulgemist kõigilt vaktsineerituilt vabandust. Ka tema arvates ei ole õiglane, et nad peavad kannatama uute piirangute all, ehkki on teinud omalt poolt kõik viiruse leviku takistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles