Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

TULEMUSED Euroopa filmiauhinnad jagatud: Anthony Hopkins napsas auhinna eestlaste nina alt (1)

Copy
Sir Anthony Hopkins pälvis Euroopa filmiauhindadel parima meesnäitleja auhinna rolli eest draamas "Isa" (The Father).
Sir Anthony Hopkins pälvis Euroopa filmiauhindadel parima meesnäitleja auhinna rolli eest draamas "Isa" (The Father). Foto: ALEXANDRE MENEGHINI/Scanpix

Eile õhtul jagati Berliinis välja tänavused Euroopa filmiauhinnad (European Film Awards). Gala toimumine füüsilisel kujul tühistati ning auhinnatseremoonia leidis aset põhiliselt virtuaalselt, vältimaks koroonaviiruse levikut.

Parimaks filmiks tunnistati rahvusvahelises koostöös valminud sõjadraama «Quo Vadis, Aida?». Lavastaja Jasmila Žbanić võitis ka parima režissööri auhinna. 

Parima filmi tiitlile oli nomineeritud ka Eesti-Soome koostöös valminud «Kupee nr 6», mis võitis tänavu Cannes'i filmifestivalil grand prix' auhinna ning on Soome Oscari-kandidaat. 

Peaosatäitjad Seidi Haarla ja Juri Borissov olid vastavalt esitatud nominendiks parima nais- ja meesnäitleja kategooriates, kus võidutsesid vastavalt Jasna Đuričić («Quo Vadis, Aida?») ja Anthony Hopkins («Isa»). «Isa» pälvis ka parima stsenaariumi preemia.

Euroopa parimaks komöödiaks valiti Norra film «Ninjababy», mis räägib noorest naisest, kes avastab kuuendal raseduskuul, et last ootab.

Parima dokumentaali ja täispika animafilmi preemia napsas lapspõgenikust rääkiv «Flee/Flugt».

Euroopa filmiauhindu annab alates 1988. aastast välja Euroopa filmiakadeemia, kuhu kuulub 4200 hääleõiguslikku liiget.

Vaata võitjate nimekirja siit.

 
Tagasi üles