VAATA JA VÕRDLE ⟩ Milline näeb välja taanlaste loodud «Jahihooaja» originaal?

Spekter
Copy
Taanlaste «Jahihooaeg» ehk «Jagtsæson»
Taanlaste «Jahihooaeg» ehk «Jagtsæson» Foto: Promofoto

Eesti kinod vallutanud kodumaine komöödia «Jahihooaeg» põhineb 2019. aasta Taani filmil «Jagtsæson». Milline näeb aga välja originaal ja kes seal mängivad?

Et tegemist on adapteeritud filmiformaadiga, pole saladus, nagu polnud ka ülimenukate «Klassikokkutuleku» filmide puhul, mille tõid Eesti publiku ette samad filmitegijad mis «Jahihooajagi». Kusjuures, ka filmide autorid on samad: taanlastest stsenaristid Claudia Boderke ja Lars Mering, kelle käsikirjad kohandas eestlastele omaseks stsenarist Martin Algus. 

«Jahihooaja» originaal tuli Taanis välja 3. oktoobril 2019 ning tõusis aasta kõige edukamaks Taani filmiks. Komöödiat käis 5,8 miljoni elanikuga riigis vaatamas 463 000 inimestTaani filmiinstituudi aruandest selgub, et sellest parema tulemuse tegid aastanumbri sees vaid Hollywoodi suurfilmid «Lõvikuningas», «Jokker» ja «Tasujad: Lõppmäng» (esikoht, 558 000 vaatajat). Tegu oli suure, ehkki mitte harukordse saavutusega – vaid 10 000 vaatajaga jäi maha järgminegi taani film, inimröövist rääkiv «Daniel», mis tänavu meiegi kinodes jooksis. 

Üheks põhjuseks, miks filmi suure innuga vaatama joosti, oli kindlasti näitlejate valik. Meie filmis Harriet Toompere kehastatud peategelast mängib taanlaste versioonis armastatud Mille Dinesen. Näitlejanna on Eesti vaatajale tuttav taanlaste maailmakuulsast poliitseriaalist «Võimu kants» ning Netflixi tellijatele sarjast «Rita», milles ta kehastab isepäist kooliõpetajat. Mirtel Pohla kantud osas on samuti taanlastele kodune nägu Lark Winther Andersen. Grete Kulla tegelaskuju kehastab aga noorema generatsiooni näitleja Stephania Potalivo, keda Taani publik teab «Klassikokkutuleku» kolmandast osast.

Vaata treilerit:

Taanlaste «Jahihooaeg» ehk «Jagtsæson»
Taanlaste «Jahihooaeg» ehk «Jagtsæson» Foto: Filmiplakat
«Jahihooaeg»
«Jahihooaeg» Foto: Filmiplakat

Eestlaste «Jahihooaeg» on praegu Eesti kinodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles