FILMISTSEEN ⟩ Hetk uuest «Matrixist»: pidžaamas Neo kistakse liikuvasse ajaportaali

Spekter
Copy
«Matrix: ülestõusmine» (The Matrix: Resurrections)
«Matrix: ülestõusmine» (The Matrix: Resurrections) Foto: Filmikaader

Ilmus minutiline stseen 22. detsembril kinodesse jõudvast ulmefilmist «Matrix: ülestõusmine» (The Matrix: Resurrections).

Vaata stseeni filmist, kus Neo satub liikuvasse ajaportaali tuleviku-Tokyos ning tutvub filmi uute tegelastega:

«Matrix: ülestõusmine» on kultusliku «Matrixi» saaga neljas peatükk. Filmi peaosas ehk Neo rollis on taas Keanu Reeves, ekraanil on tagasi ka Trinity (Carrie-Anne Moss), kes pole alates esimesest «Matrixi» filmist ekraanil koos olnud juba 20 aastat. Kõrvalosades astuvad üles veel Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Jada Pinkett Smith ja Daniel Bernhardt.

Filmi tegevus rullub lahti futuristlikus San Franciscos, kus habetunud ja pikkade juustega Neo, kes oma endisest elust midagi ei mäleta, on nutiseadmetest sõltuvuses ja elab halli massi keskel tavapärast muserdavat elu, neelates muudkui talle arsti välja kirjutatud siniseid tablette. Ta käib regulaarsetel kohtumistel terapeudi juures ning on kimpus pidevalt esile kerkivate mälestustega. Neo põrkub kohvikus kokku Trinityga, kellega kohtumine äratab mõlemas tunde, nagu nad oleksid tuttavad. Edasi seisab ees kohtumine pealtnäha noore Morpheusega ja iseenda vanema versiooniga peeglis ning nüüd ootab taas ees märulirohke retk maatriksisse, mis äratab ellu ammused mälestused ja armuloo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles