Lauljatar Desiree negatiivsetest kommentaaridest: vahet pole, kui hästi või halvasti midagi teed, neid tuleb igal juhul

Elu24
Copy
Desiree Mumm
Desiree Mumm Foto: Erakogu

Laulja ja sisulooja Desiree Mumm andis Instagramis nõu, kuidas halvustavate kommentaaridega toime tulla. 

«Olen saanud päris palju kirju ja küsimusi selle kohta, et kuidas tulen solvavate ja negatiivsete kommentaaridega, mis kaasnevad avalikkuse ees olemisega, mis tuleneb erinevate projektidega tegelemisest ning sisuloomisest sotsiaalmeedias,» kirjutas Desiree.

«Kõige olulisem on teadvustada, et negatiivseid kommentaare ja tagasisidet tuleb IGAL JUHUL, vahet pole, kui hästi või halvasti midagi teed. Negatiivne tagasiside on nagu konstant.» Desiree sõnutsi ei ole kritiseerivatest kommentaaridest pääsu ning seda silmas pidades on neid kergem taluda. «Samamoodi ei ole mõtet ka üritada seda kontrollida, sest see on lihtsalt energia raiskamine,» arvab ta.

«Teine punkt on kindlasti enesekindlus. Enesekindlus selles kontekstis tähendab usaldama enda mõtteid ja analüüsivõimet.» Laulja sõnul peab avalikus ruumis tegutsedes või arvamust avaldades meeles pidama, et alati on inimesi, kellel on vastupidine arvamus. «Siiski oluline omada ka piisavalt enesekriitikat ja enesekindlust tunnistada viga ning vabandada,» tõdes ta.

Viimaks soovitab ta ümbritseda end inimestega, kes päriselt toetavad. «Tuleb valida mõned inimesed, kelle arvamus oluline on, ning siis mitte muust kärast välja teha.»

Kritiseerijaid on Desiree sõnutsi paraku ka väljaspool netiavarusi. «Negatiivseid inimesi, kes iga hinna eest kriitikat loobivad, on ka näiteks koolis ja tööl, mitte ainult Delfi kommentaariumis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles