STSEEN FILMIST ⟩ Hambuni relvastatud Rasputin saabub haudadele tantsima

Spekter
Copy
«The King's Man: Esimene missioon» (2021)
«The King's Man: Esimene missioon» (2021) Foto: Filmikaader

Aasta viimasel päeval jõuab Eesti kinodesse pikalt edasi lükatud seikluskomöödia «The King's Man: Esimene missioon» (The King's Man), mille üheks keskseks pahalaseks on vana Rasputin ise. 

 

Äsja avalikustati filmist meki saamiseks suurejooneline võitlusstseen, milles tsaarivõimu oma käpa all hoidnud «pühamehest» liiderdaja (Rhys Ifans) paneb mängu nii oma relvakäsitsemise oskused kui ka sääreväleduse. «On aeg tantsida....teie haudadel!» teatab ta ning asub kaunis koreograafilisse noavõitlusse. Seda kõike märgilisel moel Tšaikovski kuulsa 1812. aasta avamängu saatel, mis märkis omal ajal tsaarivägede lahinguvõitu Napoleoni üle.

Vaata stseeni:

Filmi tegevus toimub sedapuhku teise maailmasõja eelses ajas. Rühm ajaloo kõige hullemaid türanne ja kuritegelikke geeniusi ühendavad jõud, kavandamaks sõda, mis pühiks minema miljoneid inimesi. Samal ajal on aga loomisel Kingsmani agentuur, mis peab tõttama maailma päästma.

Tegu on koomiksilooja Mark Millari Marvelile kuuluva autorikeskse kirjastuse Icon Comics alt ilmunud «The Secret Service» nimelisel koomiksisarjal põhineva filmifrantsiisi kahe seni ilmunud filmi «Kingsman: Salateenistus» (2015) ja «Kingsman: Kuldne ring» (2017) eelloo ehk prequel'iga.

Esimeses kahes filmi osas seiklesid Colin Firth ning Taron Egerton. Uue filmi osades astuvad aga üles Ralph Fiennes, Matthew Goode, Daniel Brühl, Rhys Ifans, Charles Dance, Tom Hollander, Gemma Arterton, Djimon Hounsou jt. Ühes rollis näeme ka praegu Tallinnas filmitava Christopher Nolani filmi «Teneti» näitlejat Aaron Taylor-Johnsonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles