VIDEO ⟩ NASA avalikustas kümme uut astronaudikandidaati, seas on neli naist

Inna-Katrin Hein
Copy
NASA kümme uut astronaudikandidaati. Vasakult: Nichole Ayers, Christopher Williams, Luke Delaney, Jessica Wittner, Anil Menon, Marcos Berríos, Jack Hathaway, Christina Birch, Deniz Burnham ja Andre Douglas
NASA kümme uut astronaudikandidaati. Vasakult: Nichole Ayers, Christopher Williams, Luke Delaney, Jessica Wittner, Anil Menon, Marcos Berríos, Jack Hathaway, Christina Birch, Deniz Burnham ja Andre Douglas Foto: Robert Markowitz/Scanpix

Ameerika Ühendriikide kosmoseagentuur avalikustas 6. detsembril Houstoni kosmosekeskuses kümme uut astronaudikandidaati, kelle seas on ülikooli professor, tuletõrjuja, tippjalgrattur ja naissoost hävituslendur. Astronaudikoolitusse võetute vanus on 32–45 eluaastat.

2021. aastal astronaudi väljaõppega alustajad valiti 12 000 inimese seast, kes saatsid NASA-le avalduse. Kandidaadil pidi olema magistrikraad loodusteadustes või tehnilisel alal ning USA kodakondsus. Kandidaadiks sobisid ka meditsiinilise kõrgharidusega ja katselenduri koolitusega inimesed, teatab space.com. 

Astronaudi väljaõppe saajad saadetakse tulevikus rahvusvahelisse kosmosejaama (International Space Station, ISS) või kaugemas tulevikus Kuule või Marsile. NASA on käivitanud Artemise programmi, mille eesmärk on pärast 1970. aastaid taas inimene Kuule viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles