Kertu Jukkum kavatseb joosta sada maratoni: viimase vähemalt 80-aastaselt!

Elu24
Copy
Kertu Jukkum
Kertu Jukkum Foto: Viktor Burkivski

Maailmarändur ja kirglik sportlane Kertu Jukkum jooksis pühapäeval Valencias järjekordset maratoni. «Täna jooksin oma maratoni rekordi 4:14.56! Olgu öeldud, et rekordeid tehti täna Valencias teisigi – neist ja kohtumisest maailma ühe parima maratonijooksjaga!» teatas ta ühismeedias.

«Algus läks täna (eile – toim) üleootuste hästi. Tempo püsis liiga hea, arvestades, et kahe kuu eest jooksin maratoni ja kuu eest ultramaratoni,» rääkis Jukkum Instagrami postituses. 

«Aga siis. Päike põletas ja muusikat ei kostunud, ja mina, maratonipeo kirglik osaline, väsisin ära. Viimane piisk mu väsimuskarikasse oli hetk, mil 4.15 tempomeister silmist kadus,» jätkas ta.

«Kordasin endale aina: «Ma suudan! Sada ju suutsin! Ma suudan selle titeka ära joosta!» Ja maraton polegi titekas. Viimasel viiel kilomeetril jagus teede ääres kaasaelajaid ja head muusikat. Küllap andis see oma osa ja ma tegin tempot. Iga kord, kui keegi hõikas «Estonia!», tantsisin kui sõge!» tunnistas jooksja.

Kertu sõnul on maailma õnnelikumad inimesed just maratoni finišis! «Olgu see esimene, kolmeteistkümnes või sajas – ma usun, et õnn ei jäta maratonijooksjat iial maha!»

Ta lisas, et kavatseb joosta vähemalt sada maratoni ja viimase vähemalt 80-aastaselt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles