Rabarockil esinevad The Stranglers ja The Big Pink

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarockil esinev The Dwarves (USA).
Rabarockil esinev The Dwarves (USA). Foto: promo

Sel suvel seitsmendat korda toimuv festival Rabarock avalikustab esimesed tänavused artistid.

Teiste hulgas astuvad Järvakandis 15. ja 16. juunil lavale legendaarne The Stranglers ja indiroki viimase aja eredamaid tähti The Big Pink Inglismaalt.

The Stranglers on Briti 70ndate teisel poolel loodud punkbändidest üks edukamaid ning väljend «elav legend» ei ole nende puhul sõnakõlks - Stranglers pole oma algusaastate tohutule hitipagasile puhkama jäänud ning olnud jätkuvalt loominguliselt aktiivne.

Bändil on läbi aegade Briti Top 40's ette näidata 23 singlit ja 17 kauamängivat, nad on müünud üle 1,5 miljoni plaadi ja 600 tuhande singli. Hitid «Golden Brown», «Peaches, «No More Heroes», «Always the Sun», «Strange Little Girl» jpt ühendavad erinevaid põlvkondi.

Märtsis ilmub Stranglersi uus album «Giants», mida on jõutud juba nimetada «triumfiks igal erineval moel». The Stranglers saabub Eestisse teistkordselt, 1991. aastal olid nad festivali Rock Summer peaesinejaks.

Seevastu esimest korda oma kiire karjääri jooksul jõuab Eestisse Briti power-indi duo The Big Pink. See kahest inglise multi-instrumentalistist Robbie Furze'ist ja Milo Cordellist koosnev punt sai tuule tiibadesse 2009. aastal kui nende värske peo-indi langetas doominoklotsidena lisaks tüdrukutele ka raadiojaamad ja muusikapressi.

Loost «Domino» sai megahitt ning debüütalbum «A Brief History of Love» figureeris mitmetes aasta albumi tabelites. Kuulsust lisas ka Eesti raadiotes paljumängitud doominote-loo versioon Nicki Minaj’i esituses. Selle aasta jaanuaris ilmus The Big Pinki teine album «Future this», mille uued lööklood «Stay Gold» ja «Hit the Ground (Superman)» kõlavad lisaks paljudele raadioeetritele kindlasti ka Järvakandis.

Rajuroki sõpradele pakub tänavune Rabarock maiuspala Ameerika Ühendriikidest: 80ndatel alustanud eklektiline šokiroki bänd The Dwarves, kes mõnuga balansseerib punk-roki ja hardcore‘i piirimail, jõuab Eestisse aasta pärast eduka comeback-albumi «The Dwarves Are Born Again» ilmumist.

Nende saabumine on õudusunenägu korraldajale ja teistele esinejatele: Blag Dahlia juhitud kollektiivi on varemalt nii vallandatud, arreteeritud kui ka hospitaliseeritud, nad on kasutanud ära peaesinejate gruupisid.

Mõlemad Rabarockile saabuvad Soome artistid on paljude eestlaste südamed juba võitnud. Progressiivset rokki mängiv supergrupp Von Hertzen Brothers ja glam-roki uue laine esitormaja Reckless Love on põhjanaabrite roki uued suursaadikud ja ekspordilootused.

Värvika lisana astub Järvakandis lavale hullumeelse live-show poolest tuntud, räpast ja nurjatud rock’n’rolli mängiv The Experimental Tropic Blues Band Belgiast, kelle värske albumi on produtseerinud legendaarne Jon Spencer isiklikult. Pärimushevi austajate rõõmuks saabub Rabarockile Läti oma Metsatöll, lõunanaabirte parim metal-artist Skyforger.

Rabarocki artistide nimekiri täieneb järgnevate kuude jooksul paljude esinejatega, festivali passid on soodushinnaga müügil Piletilevis ja Statoili müügipunktides üle Eesti. Möödunud aastal külastas Rabarocki üle 10 000 muusikasõbra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles