ETV2 reisisari võtab ette ligi 700-kilomeetrise rännaku läbi Eesti

Spekter
Copy
ETV2 eetris alustab «Metslaste» teine hooaeg.
ETV2 eetris alustab «Metslaste» teine hooaeg. Foto: ERR

Sel laupäeval kell 21.30 alustab ETV2s reisisarja «Metslased» teine hooaeg. Sarja avaosas käiakse koos president Kersti Kaljulaidiga Matsalus ja loodusfilmide režissöör Joosep Matjus avab teelistele põtrade põnevat maailma.

 

Möödunud aastal televaatajate poolt sooja vastuvõtu saanud reisisari «Metslased» tuleb taas, aga sel korral veel pikema retke ja suurema seltskonnaga. Kui aasta tagasi oli retke pikkuseks läbi Eestimaa 388 kilomeetrit, siis tänavu suvel toimunud matkale lisandus 300 kilomeetrit ja 13 päeva asemel veedeti teel 25 päeva.

«2020. aasta 1. augusti hilisel õhtutunnil astusid «Metslased» oma viimased sammud. Tunded olid ülevad ja segased, kõik lõppes kuidagi äkki ning painama jäi mõte – äkki teeks järgmisel aastal uuesti, vaataks mismoodi näeb Eesti välja jalutades läänest itta,» tunnistab «Metslaste» eestvedaja Lemo, kuidas selle aasta juulis hakkas kripeldus taas ellu ärkama.

Ago Anderson saates «Metslased»
Ago Anderson saates «Metslased» Foto: Manuel Mägi

Laupäeval ETV2 ekraanil algav «Metslased 2» toob vaatajate ette kireva teekonna täis uusi katsumusi, matkateadmisi, loodustarkust, kohtumisi loomadega ja eksperimente inimkehaga. Matka pikim päevane distants oli 40 kilomeetrit, keskmiseks rännutee pikkuseks kujunes 29 kilomeetrit päevas. Vabas looduses kohtuti nii põtrade kui ka kitsedega, aga eriliselt jääb matkagrupile meelde kohtumine karuga.

Seltskonna põhituumiku moodustavad Lemo ehk Laur-Leho Kaljumets, Kaidi Jõesalu ja Janek Reimal, nendega liituvad teekonnal mitmed erinevad kaaslased. «Kaasteelisi on meil sel aastal päris mitmeid. Näitlejaid ja kokkasid, ajakirjanikke ja kõrgeid riigiametnikke, muusikuid ja doktoreid,» märgib Lemo.

«Metslased 2» sarjas kulgevad reisiseltskonnaga kaasa veel laulev näitleja Kristel Aaslaid, uudisteankur Wend, keemia ja geenitehnoloogia doktor Peep Pitk, metaloodusemees Romet Vaino, kaitseväe juhataja Martin Herem, eelmise aasta metslane ja laulja Elina Nechaeva, turundusguru ja kaitseliidu instruktor Ranno Pajuri, saatejuht ja kommunikatsioonispets Rasmus Kagge, eelmise aasta metslane ja vabal ajal näitleja Ago Anderson, 2021. aasta naisartist Anett Kulbin ja tippkokk Peeter Pihel. Lisaks neile hulgaliselt oma ala spetsialiste, kes koha peal matkaliste silmi avavad ja tarkust jagavad.

ETV2 eetris alustab «Metslaste» teine hooaeg.
ETV2 eetris alustab «Metslaste» teine hooaeg. Foto: Manuel Mägi
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles