«Südamesoov» täidab TikTokis koroonavõitlust pidava neiu unistuse

Spekter
Copy
«Südamesoov»: Orina lugu
«Südamesoov»: Orina lugu Foto: Kanal 2

Sel pühapäeval kell 20 toob Kanal 2 heategevussaade «Südamesoov» ekraanile noore Orina loo, kes võitleb nii eesliinil kui ka internetis kurjamite, kiusajate ning koroona- ja vaktsiiniskeptikute vastu.

 

Orina on suure südamega tüdruk, keda jagub kõikjale. Mitte ainult haiglasse põetama või koolipinki – sõna otseses mõttes kõikjale, sest suure töö teeb neiu ära internetis. Oma võluval moel on Orina astunud diskussiooni nii koroona- kui ka vaktsiiniskeptikutega. Seda ikka selleks, et maailm oleks meie kõigi jaoks parem koht.

Orina õpib Tartu Ülikoolis meditsiini. Ta on 20aastane kasahhi ja vene juurtega Kohtla-Järve tüdruk, kes lõpetas keskkooli kuldmedaliga ning oleks peale kooli lõppu võinud valida mistahes eriala. Orina aga tahtis inimesi aidata ja maailma muuta. Täna tegutsebki ta eesliinitöötajana mitmel rindel. Ta töötab haiglas ja õpib meditsiini, aga laiem avalikkus tunneb teda TikTokis tegutseva Oreoküpsisena. Suunamudijana, kelle koroonateemalised videod on TikTokis ületanud miljoni vaatamise piiri.

TikTokis tehtav tundub esmapilgul lõbus ja kerge, kuid nõuab tegelikult palju vaprust. Taluda tuleb teisitimõtlejate etteheiteid ja väga isiklikke ning räigeid solvanguid. Teadlaste kogukond on aga neiule tänulik, sest paljudeni jõuab vajalik info just tema kaudu.

Tuline debatt koroona teemal käib juba pea kaks aastat nii massimeedias ja samuti ka TikTokis. Orina näib olevat leidnud viisi, kuidas lihtsate sõnadega ning kõigest paari minuti jooksul oluline info vaatajatele edastada. «Ma arvan, et eelis ongi, et räägin eesti keeles. Kui räägiks vene keeles, valiksin võib olla raskemaid sõnu välja,» selgitab ta ise. Eesti keelt räägib ta hästi – Kohtla-Järve venekeelsest keskkonnast eestikeelseks suunamudijaks saada on omaette saavutus.

«Ma tunnen, et pean kuidagi panustama selle kriisi lahendamisse,» leiab Orina. Neiu suur soov on oma tööd veelgi paremini teha ning «Südamesoovi» saatel oli suur au talle siinkohal abiks olla.

Vaata saadet Apollo TVs. Konto loomisel teenus 30 päeva tasuta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles