Heategevuslikul oksjonil vinüüli müüki paisanud Estoni Kohver: kodus on kehva sünnitada

Elu24
Copy
Estoni Kohver
Estoni Kohver Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi projekti «Kunst aitab alustada elu» raames leiab aset oksjon, millele on õla alla pannud mitmed Eesti muusikud. «Oksjonil normi papi eest maha müüduna täidab see plaat palju võimsamat eesmärki, kui riiulil ilutsedes,» sõnas NOËP.

«Kunstiprojekti näol on tegemist toreda annetamise võimalusega, kus kunstnikud, fotograafid ja nüüd ka muusikud, on annetanud enda teoseid, et meie saaksime annetusi koguda. Annetajad saavad aga endale vastu toreda kingituse, mida teha sõbrale, koostööpartnerile või iseendale,» kommenteeris oksjonit Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond.

Kogu oksjonil kogutud raha investeeritakse sünnitusosakondade inimestesse ja innovatsiooni üle kogu Eesti. Oksjon viiakse läbi osta.ee keskkonnas, kus kõigi vinüülide alghind on 99 eurot.

Plaadifirma Universal Music Group toetas projekti eriliste signeeritud vinüülidega. «Meil on ülimalt hea meel selles projektis kaasa teha, pannes muusikasõpradele välja mitmeid rariteetseid kohalikke vinüülplaate, millest enamik on tänaseks läbi müüdud või raskesti kättesaadavad,» kommenteeris Universal Music Eesti juht Kaspar Koppel.

Küsimusele, miks olid Pitsa-poisid nõus heategevuslikus projektis kaasa lööma, sõnas Estoni Kohver: «Kodus on kehva sünnitada.» Ka NOËP ehk Andres Kõpper usub, et õilsa eesmärgi nimel vinüüli oksjonile panemine oli igati õige otsus. «Oksjonil normi papi eest maha müüduna täidab see plaat palju võimsamat eesmärki, kui riiulil ilutsedes,» sõnas ta.

MyHits Awards 2018, NOEP ehk Andres Kõpper
MyHits Awards 2018, NOEP ehk Andres Kõpper Foto: Konstantin Sednev

Oksjonile jõuab ka Metsatöllu signeeritud vinüül. «Kui me kaks aastat tagasi oleks teadnud, mis olukord maailmas on, oleksime me jätnud selle albumi – «Katk kutsariks» –välja andmata, sest maailmas on elu läinud täpselt nii nagu meie plaadi lauludel,» tõdesid nad. «Et katkestada selle albumi needus, peab keegi jõhkra raha eest selle endale soetama. Ja miks? Et teha head. Me andsime fondi kätte viimase eksemplari meie vinüülist, kuhu on alla kirjutanud meie kõik ja 85 aasta juubelit tähistanud Jüri Arrak isiklikult.»

Villem Reimann aka Villemdrillem debüütalbumiga, mis on saadaval ka vinüülina.
Villem Reimann aka Villemdrillem debüütalbumiga, mis on saadaval ka vinüülina. Foto: Herman-Erik Isop

Heategevuslikule oksjonile pannakse järgmised vinüülid: Pitsa «Calzone», Röövel Ööbiku «Ringrada», Villemdrillemi debüütalbum «VD», Metsatöllu «Katk Kutsariks», ansambli Miljardid «Kunagi läänes», Jüri Pootsmanni debüütalbum «Täna», Leslie Da Bassi «Direktor» ja NOËPi «Head In The Clouds».

Kolmapäeva õhtul oksjonile läinud vinüüle on võimalik soetada kaks nädalat, kuni 15. detsembri õhtuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles