Euroopa filmiauhindade pidulik gala jääb koroonahirmus pidamata

Spekter
Copy
«Kupee nr 6» näitlejad Seidi Haarla ja Juri Borissov Cannes'i filmifestivalil, kus film võitis grand prix' auhinna. Mõlemad näitlejad kandideerivad Euroopa filmiauhindadel parima näitleja kategooriates.
«Kupee nr 6» näitlejad Seidi Haarla ja Juri Borissov Cannes'i filmifestivalil, kus film võitis grand prix' auhinna. Mõlemad näitlejad kandideerivad Euroopa filmiauhindadel parima näitleja kategooriates. Foto: SARAH MEYSSONNIER/SCANPIX

11. detsembril Berliinis aset leidma pidanud Euroopa filmiauhindade gala on üha süvenevas koroonahirmus tühistatud.

Juba varem vaid nominentide ja võitjate osalemise peale taandatud gala otsustati nüüd viia täielikult veebi, vahendab Variety. «Meie eesmärk on minimeerida kõik ohud, mis võiksid osalejatele reisimise ja osalemisega kaasneda,» põhjendas auhinna korraldusmeeskond. 

«Hetkeseisuga oleme otsustanud, et Euroopa filmiauhinnad toimuvad täielikult hübriidkujul – see tähendab, et nominendid ja võitjad liituvad sündmusega üle digitaalsete platvormide ja videosilla,» seisab pöördumises. Galat otseülekandena ei toimu ning auhindade jagamine läheb eetrisse salvestatud kujul. 

Sündmus ise toimub jätkuvalt Berliini Arenale püstitatud stuudiost, kus galat juhib Saksa näitleja, moderaator ja kirjanik Annabelle Mandeng. Stuudios on kohal ka mõned auhindade esitlejad.

Euroopa filmiauhindadel võistleb tänavu parima filmi auhinnale teiste seas ka Eesti-Soome koostöös valminud «Kupee nr 6», mis võitis Cannes'i filmifestivalil grand prix' auhinna. Peaosatäitjad Seidi Haarla ja Juri Borissov on vastavalt esitatud nominendiks parima Euroopa nais- ja meesnäitleja kategooriates.

Vaata kõiki nominente siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles