«Kui oled robot, väldi Ristiku tänavat!» (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Tallinnas Telliskivi tänaval oli 29. novembril näha pakirobotit lumes. Ristiku tänaval oli neid lumes ukerdamas lausa seitse
Tallinnas Telliskivi tänaval oli 29. novembril näha pakirobotit lumes. Ristiku tänaval oli neid lumes ukerdamas lausa seitse Foto: Lugeja foto

Tallinnas juhtunu jäi silma ka soomlastele. Hs.fi kirjutab, et Starship Technologiese arendatud väikeste valgete pakirobotite jaoks oli 29. novembri paks lumi liig mis liig ja seitse neist jäi Põhja-Tallinnas Ristiku tänaval lumme kinni.

Mitu tallinlast pani seda tähele ja jäädvustas olukorda, kaasa arvatud Sulev Eesmaa, kes pani pakirobotitest video Facebooki.

«Kui oled robot, väldi Ristiku tänavat! Ilmastikuolud ei ole soosivad. Ummik suureneb iga minutiga,» kirjutas Eesmaa.

Lisaks Ristiku tänavale nähti ka Telliskivi tänaval paari robotit lumes ukerdamas.

Eesti firma Starship Technologies arendatud robotid transpordivad kaupa Tallinna mitmes linnaosas, kus on üle 20 000 majapidamise.

Pakirobotid on autonoomsed ehk peaksid põhimõtteliselt suutma etteprogrammeerituna iseseisvalt navigeerida.

Täiesti ilma inimese abita nad siiski hakkama ei saa. Roboteid peab aeg-ajalt kaugjuhtima või isegi kohapeal abistama, eelkõige siis, kui talvised olud on takistuseks.

Starship Technologiese andmetel suudavad robotid tulla toime kuni 20-sentimeetrise lumega.

Starship Technologies on rahvusvaheline ettevõte, mis arendab ja toodab väikeseid iseliikuvaid robotmasinaid (ingl self-driving robotic delivery vehicles), eelkõige postiteenustele orienteeritud pakiroboteid. Ettevõtte peakontor asub Suurbritannias Londonis, kuid arendustööd tehakse Eestis Tallinnas.

Ettevõtte asutasid 2014. aastal Janus Friis ja Ahti Heinla. Robotitega tuldi avalikkuse ette 2015. aasta novembris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles