TREILER ⟩ Soomlased väntasid Nokia mobiilide sünnist põnevusseriaali

Spekter
Copy
Soome põnevusseriaal «Mobile 101» («Made in Finland») räägib Nokia mobiilide sünnist.
Soome põnevusseriaal «Mobile 101» («Made in Finland») räägib Nokia mobiilide sünnist. Foto: Filmikaader

Nokia mobiilide sünniloost on valminud põnevusseriaal «Mobile 101» («Made in Finland»). 

Sarja keskmes on 90ndatel maailma juhtivaks mobiilitootjaks tõusnud Soome ettevõtte otsus keskenduda kummikute tootmise asemel «inimeste ühendamisele», nagu ütleb Nokia kuulus reklaamlause. Nokia tähelennust sai kogu Soome Vabariigi edulugu, ent vähe on teada selle kohta, millised mahhinatsioonid käisid suletud uste taga. Kuueosaline seriaal, mis algselt oli plaanitud filmina, võtabki ühe peamise teemana fookusesse Nokia kohtuasja Motorolaga ning ka sarja kesksed tegelased on noored juristid, kes asjasse olid segatud.

Seriaal on töös olnud kokku kaheksa aastat – alates sellest hetkest, kui Microsoft Nokia mobiiliosakonna ära ostis. Sarja lavastaja Maarit Lalli sõnas Varietyle, et nägi uudist telerist ning helistas sedamaid Soome telekanalite juhtidele ning filmiinstituudile, et käia välja idee Nokia lugu ekraniseerida. «Nokiast tehakse Soomes ainult üks film: selle teen ära kas mina või keegi teine. Tõenäoliselt mõni mees,» meenutas lavastaja ajakirjale oma mõttekäiku. 

Tegemist on MTV3 seni kõige kallima teleseriaaliga: telekanal kattis 50% sarja 3,75 miljoni euro suurusest tootmiseelarvest. Juba on käimas jutud ka teise hooaja väntamisest, kusjuures pardale oodatakse ka rahvusvahelisi partnereid, sest lugu jätkub juba globaalse konkurentsi tingimustes – teadupärast jooksid Nokial ühel hetkel n-ö suusad risti nii Apple'i kui ka Google'iga.

Vaata sarja treilerit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles